HAHA

"Idag läggs det mer pengar på silikonbröst och viagra än alzheimerforskning, så om 30 år sitter vi där med jättepattar och ståkuk, men ingen minns varför."

Sooooooommmaaaaaaarloooooveeet? Ja men kom då! Jag ska inte bitas, lovar!

Jag vill ha sommarlov nu. Det är nu jag vill ha sommarlov. Sommarlovet vill jag ska vara här nu. Kan sommarlovet komma till mig nångång eller? Kan du skynda lite eller vad håller du på med? Hallå, är sommarlovet helt efterblivet eller vad fan är det som har hänt? Sommarlovet? Hello? Is there anybody in there? Just nod if you can hear me. Is there anyone at home?


Halv hela och ett falskt leende.


Synd.

Idag är en sån där dag när jag bara vill ut och hoppa i leran och ta massa foton på vatten som stänker och springa och leka vilde i skogen med Alice och Bella. Synd att jag har ett kemiprov imorn, ett Internationella relationer-arbete som måste bli gjort, en engelskabok att läsa ut till imorn och ett svenskatal till onsdag. Jävligt synd faktiskt.


Kamratposten måste förstå...! :'(

Hej KP. Jag har ett problem som handlar lite grann om min pojkvän kan man säga. Alltså han är jättefin och snäll och bra på att skrika golare men ibland så brukar han slå mig och låtsas att det är jag som är dum mot honom. Innan vi frågade chans på varandra så gjorde han aldrig så. Är det normalt att man ska göra så om man är ihop eller? Alltså idag till exempel så bråkade vi om vem som skulle vara överst så sa jag att jag ville det men det tyckte inte han så då blev han liksom jättearg och puttade ner mig från sin säng så att jag nästan slog i huvudet i hans låda (den var 1 cm från mitt huvud). Och sen efter det så började han verka som att han ville pussa min hals så jag trodde det men så pussade han jättehårt och bet med sina tänder också så jag fick ett stort och fult blåmärke på min hals. (Det kom inget blod men det gjorde jätteont.) Så nu är jag jätterädd att min mamma ska se det och fråga vad jag har gjort så jag måste gå runt med min mormors stickade polotröja som sticks jättemycket fast det är typ 25 grader i mitt hus (och ute). Jag har försökt att slå tillbaka jättemånga gånger men då brottar han alltid ner mig och så blir jag jätterädd och börjar typ gråta lite. Ska jag säga till någon vuxen eller vad ska jag göra (jag tycker om honom men jag vill inte att han ska göra illa mig hela tiden)? :'( Hoppas någon kan hjälpa mig i alla fall.

/En som vill ha hjälp



Skriv till KP

Skriv till KP

Tack för ditt mail!


me, myself and my new identity

Okej, jag erkänner. Min emo-period på 2,5 timmar var bara en övergående fas och jag är identitetsförrvirad som fan, det är jag! Men jag är på väg mot något större. Jag känner det hela växa inom mig. Som ett foster som vilar i sin mammas livmoder i väntan på att sättas till världen, i väntan på att få komma ut därifrån och få andas någon jävla gång. Jag är på väg mot något betydande, något som faktiskt har mening. För vilken bild man än väljer att förmedla av sig själv till andra människor, så är det inte säkert att du blir uppfattad på det sättet du tänkt dig. Våra förfäder har låtit oss ärva något vi kan kalla fördomar och det roliga är att alla inte har samma fördomar och heller inte fördomar om samma saker. Det kan självklart också handla om något så enkelt som att två människors åsikter skiljer sig åt. Men så behöver det faktiskt inte vara. Vissa få utvalda har dessutom berikats med en förmåga att genomskåda andra människors försök till att vara någon annan. Eller, vad ännu värre är, förstå syftet bakom din valda uppsyn. Ibland går syftet helt enkelt inte i fas med det vi ser. Ibland gör det det. Men tacka vet jag allemansrätten för om du verkligen, verkligen känner för att korsa den där ängen och käka harsyra så varsågod att ta harsyran men ta det lugnt. Det finns ingen finansvalp som kan hindra dig. (En liten parentes i en parentes bara.) Tillbaka till blåbärsmuffinsen. Ja alltså jag ska bli lesbisk radikalfeminist. Ni vet, en "sån där". Bara för att. Det var helt enkelt det jag ville säga med det här inlägget. Jag har hittat mig själv. Och jag vill ha harsyra NU.
 Peace.


mat mat mat maaaaat

Jag har bakat. Så att ni vet. Om det är nån som vill ha liksom. KOM OCH ÄT!
À TABLE !!!!




Matten är nere.

Matte D nationella var ungefär lite som helvetet på jorden i pappersform.
Jag fick i alla fall rätt på uppgiften om gubben som ville sälja sin tomt för 135 kr/m^2 .
Den gav 2 G-poäng.
Och så fick jag två(!) mackor och en Mer.
Det va naaaaaajs.


Tiger.


Kloka ord

"Det är inte lätt när det är svårt."
 
/ Sokrates om nationella proven i matematik D, 435 f.Kr.


Något skar till och högg tag och det var i det ögonblicket jag förstod att jag inte är ämnad för matematiken.

 Today is the day I decided to go emotional, for real. Jimmy eat world blandat med Nine inch nails är numera min religion och jag skiter i allt utom min egen sårbarhet. Så kom då, hugg lite till! 'Cause I fucking CAN'T take it! 


Ja här sitter jag och känner världen gå under och hjärtat gå sönder. Är det någon som verkar bry sig va?

Straight edge is the only way. Inget KÖTT. Inga droger. Ingen alkohol. Inget promiskuöst sex. Någonsin.

Nä nu ska jag luncha med Paolo. Even peace is war. Så kom inte och säg nåt. 

Att önska en artist

Jag har aldrig tidigare önskat en artist. Jag är n00b på sånt. Jättegrön. Men jag antar att det är ungefär så här man gör det. Eller det är så här jag gör det.


Susanna Sköld till ola
visa information 22:04 (9 minuter sedan)


Käre artistansvarig!
Jag har planerat att besöka festivalen iår och ser fram emot en grym tillställning vi alla sent kommar att glömma.
Det vore en våt dröm om Lasse Lindh kom och gästade festivalen 2009. Alltså verkligen den våtaste av alla våta drömmar, någonsin.
Eftersom han mött stora framgångar även i Asien så tror jag Lasse kommer kunna bli ett riktigt publikplåster, inte minst för den internationella publiken.
Hoppas ni tjatar som f*n på att Lasse kommer och lyser upp hela festivalområdet med sin vackra aura och skeva röst.
Tusen tack på förhand,
ett stycke festivalbesökare 2009


Mmihihihihiiiii tommy jag vill ha ba.. ehm.. sommar NUUUUU!









OCH SÅ SIST MEN INTE MINST....



FORSKARVECKAN I KARLSKOGA!!!!!

en liten hyllning till mitt ego

Jag ger mig själv äran att berätta att min blogg faktiskt läses. Ja, en liten tapper barnaskara verkar faktiskt intressera sig för mina stundom högtravande ord. WÅÅÅOOOOWWWÅÅÅOOW! Så härmed lättar jag då mitt dåliga samvete för att jag sitter och skriver obetydliga inlägg istället för att räkna matte och utbringar en skål till mig själv; här utbrister barnaskaran: HURRA HURRA HURRA HURRAAA! För nöjd är jag med min insats bara jag lyckats förändra livet för en endaste ynka liten bloggläsare där ute som idag kan se ljus i tillvaron. Då kan jag vara lycklig resten av livet. Då har min blogg fått en mening. Det handlar om att göra skillnad, kanske inte för 5 barn men förhoppningsvis för 3,1415.. % av mina bloggläsare.. Det var mitt mål då den här bloggen föddes och det är det tal jag alltid strävar efter att uppnå, vad det än kan tänkas handla om. Så länge talet pi finns i min närhet kan jag känna ett lugn. Tack så mycket, snyft. Och så skålar alla i importerad champagne och livet känns bubbligt och fint och bra och ååååh en sådan torr årgång, utsökt mina undersåtar, utsökt!

ett stycke uppstickare


Något har att bli gjort

Okej, en stor och fet varningslampa blinkar i mitt huvud. Det är så typiskt att den ska komma fram precis de sista veckorna innan sommarlovet. Mitt allra sista sommarlov för övrigt! (Det man har efter studenten kan inte räknas som ett sommarlov enligt min åsikt.) Ja alltså, jag gjorde klart romanuppgiften om Thérèse "Jag är en psykiskt sjuk jävel" Raquin, men boken orkade jag inte läsa ut. Den var bland det tråkigaste man kan skriva när man gör en roman med den handlingen. Det måste ha krävts en hel del fantasi och en hel del naturalism för att skriva den romanen. Äh jag fick ett bra betyg i alla fall, det enda viktiga i kristider som dessa. Ehm.. och ja IR-arbetet har jag ju då inte lämnat in.. Såklart, det hade jag ju kunnat räkna ut att jag inte skulle göra. Ja och så har vi ju mattenationella på torsdag. I matte D. Finns det något värre? (Bortsett från att läsa E.) Jag vet om att jag ligger en sådär 15-20 sidor efter i matten, att jag inte ens har börjat räkna på intergralerna och att provet är på torsdag. Ändå så kan jag inte sätta mig ner och räkna ikapp de sidorna. Det går liksom inte. Jag har en psykisk spärr i min hjärna som säger NEJ! Så då frågar jag mig själv, VAD FAN GÖR JAG ISTÄLLET? Jo jag sover, mestadels, bloggar lite när jag verkligen vill komma undan. Läser diverse litteratur som jag kommer över, eller varför inte innehållsförteckningen på centralförpackad sjukhusmat som idag publicerades på SVD's första sida. Det är så vi gör det, helt enkelt. Jag och min hjärna.<3


Sommar 09 - vett i hett

Snart alla barn är det sommarlov. Då kommer farbror solen och alla molnen på besök. Det kommer bli så varmt att ni till och med kan springa runt nakna eller barbenta eller barfota eller bara bara, alla väljer själva hur varmt de tycker det är. Och sen kommer alla kooooolingar hänga på beachen iår för det där med att sommarjobba är inte så hippt alls i dessa finANGEkristider. Det blir hård konkurrens i beach09 med andra ord. För dessutom har vi ju alla gått och blivit klimatsmarta. Man får lov att inse att det faktiskt inte är värt att äta mat (särskilt inte kött) om vi vill kunna behålla vår jord till barnbarnsbarnen. Så vi käkar fallfrukt istället. Allt som är dött och aldrig har haft känslor kan man alltså äta. Det är så vi gör det. Inga ägg. Inget kött. Ingen firre. Ingen rysk kaviar. Och inga morötter. Ogräs går bra att förtära. De vill ändå inte leva nu när de är så oönskade. Jag föreslår nässelsoppa om du lyckas vara försiktig, ibland är nässlorna nämligen lömska och bränns. Så ta't lunch.

Detta var en informationsfolder från det privatiserade apoteket för barn om sommarens risker. Vi ses i lingonskogen!


NU SKA NI FÅ SE PÅ FRÅGOR OCH SVAR

Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
SCHTEEEK ETT ÄGG ELLR VAAD? DET HÄR SER SCHTEEK UT
Hur mycket kontanter har du på dig?
5 fickor à 3 lax i varje
Vilket ord rimmar på "test"?
bananrepublikan
Favoritplanet?
pluto för att plutten trodde han var en planet, men det var han inte. Hihi! Luuuuurad
Vad har du på dig på överkroppen just nu?
babyolja och fasen vad det kletar
Vad var det senaste som fick dej att skratta?
Jag skrattar åt allt, inklusive mig själv. Jag skrattar till och med om det inte är roligt. Och framförallt, jag skrattar faran i ansiktet.
Vad gjorde du klockan 2 i natt?
feeeeeeest till typ halv 2 sen pallade jag inte mer, så vad gjorde jag? Typ avalkoholiserade mig eller nåt annat ql. SOMOMJAGBRYRMIG.
Vem skickade det senaste sms:et till dig?
Robin
Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
ANDMATEN
Vilken ålder har varit bäst hittills?
stenåldern på delad förstaplats med krita
Vad var det senaste du sa till någon?
Hejdå
Vem var senast arg på dig?
Paris. Jag tror inte hon trivs i rosa grimma egentligen. Hon blir så bitchig. 
Vem umgicks du med senast?
Paris (ja, jag umgås med min hästis för jag har inga andra vänner ni vet)
Vilken sida sover du på?
alla sidor som e schööööna sidor
Vad blir ditt namn baklänges:
dlöks annasus
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus:
une semaine et un jour
Hur tar du dig till skolan?
tar mig fram liksom. keep it real.
Vad har du för startsida på internet:
fekka.se, vad annars? DN debatt - skulle inte tro det va, JAG VILL GÅ PÅ RÄÄJV
Vem ringde du senast: 
kvinnojouren

Godaste drickan till frukost?

Ättiksprit med havregryn och några russin, ska det va så ska det

Vad är du mest rädd för i hela världen: 
inget skrämmer den som har paolo på sin sida och inget skrämmer en tiger, ok?
Vad har du för färg på ditt påslakan:
flower power, eller blå får beror på tillfället liksom

Vad ska du döpa dina barn till: 
mor och far
Kan du ditt mobilnr utantill:
du kan mitt
Vem kramade du senast:
det gäller att chilla med kramar så här i svintider, men okej en THG:are på bussen 
Vad åt du senast?

Vilka språk talar din mamma?
alla språk
Vilka länder har du bott i?
Sverige och Fransosriket
Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din syster?     
jag har ingen syster så synd för dig
Var är dina syskon just nu? 
Martin är på Bali och Fredrik är nog hemma hos sig
Vilken tid gick du upp imorse?  

2 early 4 u


BOB

Jag har bakat en mycket omständig kaka eller paj eller vad man nu ska kalla det. Enligt receptet så skulle det bli en lyxig chokladkolapaj men det låter så sajk. Jag kallar't bob istället. Bob (den lyxiga chokladkolapajen) bakade jag i min kära moders ära som i förrgår faktiskt fyllde sånadär... sänadär... vahettere.. vahettere.. ÅR!
Inget är mer fekke än en omständig bob. Turst me. Nu väntar jag på att lager två av tre ska stelna i frysen så att jag kan lägga på lager tre så att det också kan få stelna. Hoppas Bob stelnar snart.


Riktigt så här fin blev inte min Bob. Det här är nog någon annans Bob.

HARE!

Fett, fan!

Jag är nitton, har varit det ett tag, det rullar liksom.

Konsten att föra en konversation

Ibland kan det kännas riktigt knivigt att få till ett bra samtal med en person. Därför har jag här slängt ihop en liten guide över hur du enklast lyckas med att få igång den idealiska konversationen. Ni vet en sådan som är lika lätt som en sufflé och där replikerna studsar fram och tillbaka som en pingpongboll. För visst är det här med att konversera med någon lite av en sport, inte sant?

Okej, vi börjar med några pekpinnar. Det här ska du INTE ska prata om:

1. Sjukdomar
Sjukdomsbeskrivningar hör till det som garanterat tråkar ut andra rejält. Exakt hur mycket slem du hade kvar i halsen veckan efter förkylningen behöver du inte dela med dig av till andra. Det räcker helt enkelt med att du svarar att du mår utmärkt, oavsätt hur jävla dåligt du mår så är det ordet utmärkt som personen som frågade väntat på och ni kommer därefter kunna fortsätta samtalet och gå in på något annat. Något trevligt. Något som har potential att leda till den idealiska konversationen. Sjukdomar är INTE ett sådant ämne.

2. Skvaller
"Är det sant att David och Sofia ska skiljas?" - är och förblir ingen bra öppningsreplik till din bordskavaljer.

3. Snuskiga historier
Fy jag ryser bara jag hör någon nämna det. Vad är väl sexuella kontakter och typ könsorgan och typ perversioner. Go Nun ffs !

4. Gratiskonsultation
Man ska inte passa på att gratiskonsultera en advokat eller läkare om man råkar hamna bredvid en.

4. Yrke och tjänare
Prata inte om dina tjänare om du har några. Prata heller inte om ditt yrke om ni inte råkar ha yrkesmässig glädje (den sanna glädjen!) av att lära känna varandra.

5. Barn
Prata inte om barn i respekt till de som kanske inte kan få barn eller som kanske tycker att barn är äckliga. Eller som bara tycker att barn är komna från djävulen och aldrig ens på sin dödsbädd skulle erkänna att de själva en gång varit just barn.

6. Historier du inte kan avsluta 
Man ska inte ge sig in på historier om man är osäker på poängen eller inte vet med sig att de är garanterade succéer. (Testa gärna på farmor innan.)

8. BAJS och Sarkozy
Man ska inte prata om oaptitliga saker vid middagsbordet.

Kom ihåg att konversation är en konst man bäst lär sig genom träning och att varje människa har något intressant att berätta, det gäller bara att locka fram det helt enkelt!

Har man verkligen ingenting man kan prata om kan man alltid glida in på något roligt genom att först nämna något om exempelvis vädret. Här följer några användbara exempel:

- Ursh sådant tråkigt decemberväder vi har. Vart skulle ni vilja resa så här års för att komma bort från det?
- Jag hörde att ni just ska ge er av till Grekland på tre veckor. Vad tar ni med er för bra böcker?
- Om ni var drottningen, vad skulle ni välja för program till en galasoirée på Operan?
- Har ni sett den senaste utställningen på Nationalmuseum?
- Ett sådant underbart rödvin! Är ni vinkännare och kan ge mig några bra tips? 

Bonne chance !

(Insp. fr: Agneta Uddenberg, Rätt sätt, andra upplagan, Falun 2005)


jag har en fin tid framför mig!

Det här är ett inlägg som jag skrev ganska så sent igårkväll. Typ ungefär lite efter det att jag skrivit föregående inlägg. Jag kom på att det är synd att jag inte kan skriva lite oftare i den här bloggen. Annars har ju mina läsare ingenting att läsa och de får söka sig vidare till alternativa metoder, vilket kan sluta bra men ibland händer det ju absolut ingenting. Jag kom på att det är sommarlov om inte alls så många skoldagar (någon droppade siffran 20 kan det stämma verkligen?). I alla fall så kom jag på hur jävla otroligt mycket grejer jag har som ska vara klara innan dess. Visserligen får jag skylla mig själv till viss del eftersom jag har halkat efter med saker. Men ja, lite synd tycker jag om mig själv ändå. (GANSKA MYCKET LITE SYND.)

Kolla här! Innan betygssättningen i slutet av maj ska detta vara färdigt:

- 1 inlämning om naturalismen och Thérèse Raquin (jätteförsenad!)
- 1 fysikarbete om vågrörelse och atomfysik (Fy B) 
- 1 ind. arbete om Nordirlandkonflikten (IR)
- inlämning av projektarbetsrapporten (LP)
- läsa 1700-tals roman på engelska + skriva report (Eng B)
- NP engelska B
- NP matte D
- skriva och hålla ett informativt tal för klassen (Sv B)
- Kursprov i Internationella relationer
- hålla redovisning av lokala projektet
- någon sorts inlämning i matte D
- Kemi Bprov
 
feeeeeeeeeeeest!

vem var det som sköt kurt cobain?

Lasse på Nalen var ganska fint! Jag klarar mig aldrig ensam var allra finast. Jag tänkte på att det var finfint att stå mitt i en sekt av 15-åriga tjejer på Nalen och vara en av de få utvalda som fick andas luften i baren.

När lasse gått för att bråka med sitt band så hämtade jag ett vilset stackars pojkstreck i studentmössa som inte visste var han befann sig fast han stod utanför gallerian. Sen hade vi efterfest på någons gravsten och lite på Dovas. Någon tappade bort min arvikatidning (inte den som vi la i ebbas väska utan en annan) :(:(:(:(:( 

På Dovas spanade jag efter tjejen i rullstol som tyckte att mina ben var snygga men hon var inte där just den kvällen. Jag kommer aldrig ihåg vilken Dovas hon hänger på heller, det kanske var helt fel Dovas liksom så då var det kanske inte så konstigt. Jag ska tänka så.

Mjau mjau mjau mjau mjau mjau kan man också sjunga om man inte vill sjunga lasse-sånger. Eller så sjunger man helt enkelt om vem som sköt kurt cobain... HEEEEEEEJDÅÅ.

       

RSS 2.0