Lista över saker som är bra

♦ Det har löst sig med min packning. (Men jag kommer nog få betala en hel del övervikt...)
♦ Jag fick mail från min värdfamilj idag och de kommer och möter mig vid flygplatsen som planerat.
♦ Jag har världens bästa vänner (!!!) 
♦ Jag har snart inga tårar kvar.
♦ Min Frankrikebok är välfylld (med hälsningar från alla).
♦ Min franska sattes på prov igår då jag mötte en (pratglad) man från Algeriet och det gick helt ok faktiskt.
♦ Jag fick en apelsin av mannen från Algeriet. (Och jag och Mulki fick oss ett gott skratt haha...)
♦ Och sist men inte minst så är det ju lite bra att jag åker imorgon också. Det ska bli jättejättespännande, men samtidigt så förstår jag inte hur jag ska klara mig utan alla här hemma! =(

Ps. Världens bästa Emelie har börjat blogga! LÄS!

Ja, imorgon går planet 09.05 från Arlanda så jag vet inte om jag hinner med något mer inlägg innan dess... Världens bästa Sonya ska kanske komma och vinka av mig imorgon bitti. 
 
Jag är framme i Genève kl 11.40. 

KOMMER SAKNA ALLA JÄTTEJÄTTEJÄTTEJÄTTEJÄTTEJÄTTEMYCKET!!!!!

SYNTAX ERROR?

De senaste 48 timmarna har varit fyllda av känslor, längtan, tårar, minnen, tankar, förvirring, frustration och glädje.
Säkert har jag glömt något - men min hjärna snurrar så mycket just nu att ni får ha överseende med det.
Om jag sluter ögonen kan jag urskilja två ord - SYNTAX ERROR.
Det är en hälsning från min hjärna att det har blivit lite mycket på sista tiden.
(Och lite för lite sömn?)
Men jag känner mig ändå ganska...... redo?
Ja, jag är redo.

Packningspanik

Jag har verkligen gjort allt som står i min makt för att lyckas få ner all packning i två väskor (ett handbagage och en stor resväska). Problemet är att mitt handbagage bara får väga 8 kg...
Och det värsta är att jag måste ta med mig

pjäxor, skidhjälm, ryggskydd och tennisracket.

Dessa saker väger och tar upp onödigt mycket plats i min annars så fullproppade resväska.
Men jag vägrar (eller ja jag ska i alla fall försöka undvika) att ha med mig fler än två väskor.
Det känns bäst så.

Idag lyckadesjag få i allt i två väskor (och jag hoppas att jag inte har glömt något viktigt). Visserligen var det bara en s.k. provpackning. Och jag fick lov att packa upp en del saker som jag måste använda fram till resan. Men nu vet jag i alla fall att det inte är omöjligt och jag tror faktiskt att det kommer gå tillslut.

Om det funnits något som Nobels packningspris tror jag faktiskt att jag hade blivit nominerad med en motivering som lyder:

"För sina nyvunna färdigheter i konsten att fylla två resväskor med ett års packning. Hon har visat prov på ett sällan skådat tålamod och målmedvetenhet. Under extrema förhållanden (tidspress & maxvikt, för att bara nämna några exempel) har hon tack vare sin starka vilja och kämparglöd lyckats med uppgiften på ett formidabelt sätt. Hon utgör därmed en stor förebild för världens alla resväskepackare och har (som om hennes engagemang inte vore nog) tagit sig an uppgiften att starta en förening som stöd för alla trevande resväskepackare som känner sig ensamma och vilse i sin egen frustration. Med beskrivningen "Väskpackaren som aldrig gav upp"  tror jag varenda männsika där ute förstår att det är just Susanna Sköld som tilldelas Nobels väskpackarpris."

Okej, min fantasi skenade iväg lite måste jag erkänna. Och jag vet att jag inte har lyckats helt och hållet ännu. 

Men det är himla kul att höja sig själv till gudarna ibland. ;)

Release me

JAG LÄNGTAR NER TILL FRANKRIKE!!!
Men jag börjar bli lite smått orolig... Min värdfamilj har inte svarat på mitt senaste mail och jag åker om exakt en vecka. Antagligen är de på semester och har inte tillgång till mailen. Joëlle skrev i ett tidigare mail att de skulle åka till både Paris och Belgien i sommar. Så förhoppningsvis får jag svar inom de närmsta dagarna...

Idag fick jag brev hem från Norra Real med en blankett som ska fyllas i om mitt studieavbrott.
 Liksom hey! Kunde ni inte letat fram en sån i våras när jag (och mina föräldrar) pratade med både mentor och biträdande rektor om mitt utbytesår...? Tydligen inte.

För övrigt så skulle mitt sommarlov tagit slut igår om jag hade fortsatt allting som vanlilgt. Men eftersom skolorna i Frankrike inte börjar förrän 4:e september så har jag alltså 2 veckor kvar av lovet! Det känns bra det!

Ikväll kommer min käre far hem från Gotland så nu blir det förhoppningsvis lite mer tennis innan jag åker! :) 
Au revoir! ♥

image126


Evian-Les-Bains

image125

Hahaha, jag sökte lite på google efter bilder på Evian... Och ja - jag hittade den här!

Ja själv har man 16 dagar kvar på sommarlovet!

I torsdags såg jag och Mulki den förtjusnade (NOT!) Blondinbella sittandes i sitt lilla tält på 08. Hon verkar prata i ständig falsett.

Igår så åkte jag in till stan för att träffa Sonya och gå på största fjortisfesten ever! (Men vi hade skitkul iaf!)
Innan jag träffade Sonya hade hon hunnit med både det ena och det andra... Bland annat klarat av lumpens jägartest, fått VIP-biljetter till The Voice, virat sig ner från kulturhuset med lina (!) osv. Du är helt galen Sonya!

Ungefär en kvart efter det att jag träffat Sonya upptäcker hon att sin plånbok har blivit stulen
- med bankkort, pengar, ID-kort och våra biljetter till kvällen i. Yey! Inte kul någonstans...
Så vi ringde Sonyas mamma som spärrade hennes kort och efter det gick vi och polisanmälde stölden. Poliserna kunde inte hålla sig för skratt när Sonya berättade att det var en Kalle Anka-plånbok som hon hade fått med en tidning och som uppskattningsvis hade ett värde på 20 kr! 

Som tur var fanns det biljetter kvar till kvällen, så vi köpte nya och blev väl lite gladare i alla fall...
 Nästa problem var hur Sonya skulle komma in på festen utan sitt ID-kort som ju var stulet... Men den biten löste sig som tur var också.

Det var i vilket fall som helst sjukt kul att dansa (bortsett från fjortisinvationen...) och vi såg en del lite otippat folk som var där... Haha ;)

Idag blev det in en trip till The Voice konserten i Kungsan, men det var inge vidare där så vi drog vidare ganska tidigt... Och missade Mange Schmidt.. OH NO liksom! =(=(=(

Ps. Jag vågar knappt tänka på det, men idag är det bara 9 (!!!!!!) dagar kvar. DET är läskigt...


Det är inte bra för mig att vara uppe den här tiden på dygnet.

Jag borde sova och i alla fall försöka komma in i en någorlunda normal dygnsrytm igen.
Men jag har kommit fram till att jag bloggar bäst på natten. Då är tankarna som mest samlade och jag känner mig redo att blotta mitt innersta. Eller nåt i den stilen.

Lördag:
Min namnsdag! Wohoo!
Fick en mkt fin namnsdagspresent av Sonya! 200 sidor Kalle Anka-serier. Alla på franska! Vad mer kan man önska sig en dag som denna! Tusen tack du är bäst Sonya! <3<3

Söndag:
Pilkastning, LP-skivor, nattligt bad och skönhetsömn i barbielakarn hos Sonya. Dessutom hann vi med att vräka i oss pizza för fyra personer. Underbart gott! (Och sååå nyttigt!)

    image102  image103
Hej kompis :)                Snyggo nr.1                                          Snyggo nr.2

Måndag:
Frukost framför rolig film hos Sonya
och sedan fika med farmor.
 
Tisdag:
Tandläkartid 11.30.
Chill med Sonya och Emelie (+ ännu mer pilkastning haha ^^) och kanelbullar!!!! (Hur ska jag klara mig utan kanelbullar i ett helt år?!)

       

Imorn:
Fika med Claire =) 
och tennis på kvällen

Torsdag:
Träffa Mulki =)
och middag hos Najma på kvällen.


Btw så är det 13(!!!) dagar kvar!

Ok, nu gör vi det här...

...utan ångest eller panikkänsla.
Allt kommer gå galant.

Och fyfan vad jag är bra! Och modig!

16 dagar!!
;D

Det regnar, vad gör man?

Jo man gräver ner sig i underbar litteratur och smaskiga mode tidningar, eller sätter igång ipoden på shuffle och drömmer sig bort till fransosernas land...

(Och så väntar jag på att min förskylning ska försvinna någon gång.)

image100





Ps. 18 dagar!!!!!!!! :D:D:D




Hjärnan kan vara bra farscinerande ibland!

Nu är det bara 19 dagar kvar och jag känner mig stencool inför vad som väntar.

Hah! Eller inte... Vad är det jag har gett mig in på egentligen? 
Ett år. I Frankrike. Ensam.

Det här är ungefär allt jag tänker på just nu.

Mitt år i Frankrike.

De orden är heliga.
Det går inte en timme utan att jag tänker på Frankrike. Jag försöker föreställa mig hur allting kommer bli, men det är nästintill omöjligt. Jag är otroligt nyfiken på allting. 

Jag vill träffa min värdfamilj, se huset, staden, skolan, internatet, mitt rum, ALLT som finns att se och uppleva vill jag se och uppleva.

Jag vill känna känslan av att sitta där i klassrummet, livrädd för att läraren ska fråga mig något jag inte förstår och än mindre vet hur jag ska svara på. 
Jag vill veta hur mycket jag egentligen kommer förstå av det som sägs. Kanske förstår jag ingenting eller, om jag jag har tur, så uppfattar jag iallafall huvuddragen av vad som sägs.

En stor del av mina tankar går åt till att försöka föreställa mig olika tänkbara situationer som jag möjligtvis kan komma att hamna i, i Frankrike.

Jag funderar ut vad jag kan tänkas vilja säga i dessa imaginära situationer (på svenska) och försöker därefter översätta meningarna till begriplig franska.
     Oftast fastnar jag vid något mycket viktigt nyckelord i en mening. Som liksom är avgörande för att jag ska kunna få fram budskapet i det jag vill säga. Jag letar febrlit i huvudet efter ordet, men kommer uteslutande nästan alltid fram till att det inte finns där inne.
     Vid det här laget brukar jag rycka till mig närmaste ordbok för att ge mig i färd med att slå upp ordet som gjort mig så förtvivlad.
     Samtidigt som jag letar bland sidorna dyker det upp hemska bilder i mitt huvud som jag nu tänkte berätta för er om, mina kära läsare.

De är mycket obehagliga, dessa bilder. På något sätt har jag hamnat utanför min egen kropp och blickar ner på mig själv. Jag ser både ynklig och rädd ut. Och lite snyggt rödflammig sådär. 
Jag försöker förklara någonting väldigt viktigt för ett halvt dussin fransmän. Fransmännen har varken tid eller ork att lyssna på någon korkad tjej som inte kan utrycka sig, men de står trots allt kvar ändå. (Kanske får vi oss ett gott skratt om tjejen gör bort sig lite, tänker dem i samförstånd.)
Frustrationen över att inte hitta det där viktiga ordet (som det liksom inte går att klara sig utan) kommer även här krypandes tätt inpå. Den enda skillnaden sedan innan är att jag här inte har tillgång till varken ordbok eller dator. 
     Jag försöker förgäves använda både armar och kroppsuttryck för att kunna förmedla ordet (som är lika svårt att förklara som ordet demokrati är om du inte får använda ord eller läten). Men även detta försök är förgäves.
     Jag ser fransmännen skrattandes gå därifrån samtidigt som de tänker att "Den där tjejen, hon var banne mig mer korkad än Darin!" (Okej, kanske inte så troligt att de känner till Darin men han var den enda personen jag kunde komma på som är sådär sällsynt korkad. Inget illa ment men jag har i alla fall fått den uppfattningen om honom.) 
     Jag står skamset kvar, blickar ner i marken och sparkar lite försiktigt i gruset med ena foten samtidigt som jag tänker "Undrar om det finns kurser i charader?".

Ja, det här är alltså de mörka tankarna som rör sig i mitt huvud, kära läsare. 
Det här och lite om kemilektionerna (på franska!).

Resten ser jag bara fram emot! Med stor nyfikenhet! :D

image84

GODNATT! ;)

 


Mein Kampf

image83

Det är roligt det där. Varje gång jag ler, tittar mamma och pappa i ögonen och säger något i stil med:

"Idag är det bara 20 dagar kvar tills jag åker!"

så ser de sådär märkliga ut. Det blir tyst ett ögonblick och sedan säger dem, nästan viskandes:

"Ja det är ju inte klokt... Det kommer bli så tomt här hemma utan dig..."

"HAH!" tänker den lilla djävulen på höger axel, "det är bara en försmak på hur det kommer bli när jag flyttar för gått!"

"Ja" snyftar ängeln på den vänstra, "Jag kommer längta hem, det kan jag lova er!"

Undrar vem av dem som får övertaget i slutändan....

Jag SKA gå vidare här i livet

Ok, jag ska glömma det där med förrförra inlägget som aldrig blev publicerat och blicka vidare istället.
Problemet är att inlägget var jäkligt långt, längre än vad mitt minne klarar av att återskapa.
Så jag tänkte komma med ett konkret förslag till er som jobbar med att utveckla blogg.se.

SKAFFA EN "ÅTERSKAPA DOKUMENT"-FUNKTION TILL ERA ARMA BLOGGARE.

Det skule underlätta saken betydligt för oss bloggare och ni skulle få fler nöjda användare.
Eller är det bara jag som fått uppleva frustrationen av att ett inlägg försvunnit innan det blivit publicerat?
Bara en undran alltså...


Nu blir jag arg igen!

Ett mycket intellektuellt skrivet inlägg försvann här ifrån blogg.se natten till idag.
Sekunderna innan det skulle publiceras var det bara borta.
Någon som vet vart det har tagit vägen? 

SÖNDAG.

(Gårdagen absoluta höjdpunkt: Anna på Andreas moppe. Haha bästa på länge!)

Idag blev det stranden med Emelie. Och tro det eller ej - vi badade faktikt! Emelie hittade en sladd i vattnet som var flera meter lång och satt fast i någonting på botten längre ut. Jag har ingen aning om vad den satt fast i, och fega som vi var vågade vi inte simma ut och titta. Så jag antar att det får förbli ett mysterium...
      När jag kom hem var jag aningen kräftröd på ryggen och axlarna (kräftröd som i kokt kräfta). Men med lite After Sun så löser sig det mesta och jag hoppas på en fin BRUN färg imorgon när jag vaknar...

För övrigt så har Sonya lovat att segla med oss i helgen. Så nu är inga undanflykter godtagbara! Ville bara klargöra den saken.

°
Ps. 22 DAGAR!!!!!!

Är det en film-blogg jag har eller?! Man börjar ju undra...

image81

Igår fick jag då äntligen min "Darling".
Tyvärr var den redigt dålig.
Eller ja, okej då, halvbra...

Jag klippte mig idag. Det blev ingen drastisk förändring utan bara lite kortare och uppklippt. Fastän jag inte tycker så mycket om när håret är precis nyklippt så känns det väldigt skönt att ha håret lite kortare. Det blir så jobbigt när det är för långt...

Ikväll ska jag iväg på singstar-kväll hos Tiffy. Vi ska sjunga järnet ikväll, hur illa det än låter! (Så om någon av er råkar befinna er på Ekerö och hör gallskrikande Cyndi Lauper-imitationer, oroa er inte, det händer bara en sisådär tre-fyra gånger per år och är ingenting att bli rädd för.) 

♥  Adjö

Ps. Det kanske är dags för en filmkategori här i bloggen??

The Last King of Scotland

image80

Jag kollade på filmen i morse i alla fall.
Den var otroligt hemsk. Och det värsta är att storyn bygger på verkliga händelser.

L'Epiphanie et la fête de Knut

Jag hyrde "Darling" och fick "The Last King of Scotland".
Vad är anställningkraven på en videobutik? Två ben och två armar?
Gah vad arg jag blir!
Eller ville någon rädda mig från en usel filmupplevelse..?
Jag orkade i varje fall inte med att se någon Scotlandsfilm.
Läste om svenska högtider på franska istället.
Fattade ungefär hälften, på sin höjd. Är för slö för att hämta en ordbok.
Godnatt.


BARA 26 (!) DAGAR KVAR!


SEDAN ÄR DET HEJ DÅ SVERIGE
OCH HEJ FRANKRIKE!

Nu har även jag satt upp en fin liten karta på min vägg.
Och värdfamiljen finns med där på ett hörn också. 

image79
Evian Les Bains

Det är synd om mig.

◊ Om några timmar drar Emmy till Norge och kommer inte hem förrän precis innan skolan börjar.

◊ Claire är i London (din lyllos!) och kommer hem den 9:e.

◊ Mulki jobbar.

◊ Emelie jobbar.

BUHUU!!!

Mitt enda sällskap:
image74 
Okej då, så illa är det kanske inte... Men man måste få tycka lite synd om sig själv ibland.

RSS 2.0