våffelkalas


Min finaste våffla med vispgrädde och färska jordgubbar! ♥


Recept (ca 8 våfflor)
   3 dl vetemjöl
   1 ½ dl grahamsmjöl
   2 tsk bakpulver
   1 tsk salt
   2 msk socker
   2 ½ dl mjölk eller filmjölk
   2 ägg
   75 g smör eller margarin

Smält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna lite.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Tillsätt mjölken och äggen.
Rör till en jämn smet och blanda tillsist i det smälta smöret.
Grädda våfflorna i våffeljärn.


les anges et moi


Oh. En sån lyckad kväll det blev igår. Har hemska skavsår och träningsvärk i armar och ben men det är smällar man får ta för vi hade verkligen tokroligt igår. Repris mina änglar?


high speed



Började min lördag med tennis i Drottningholm. Vädret är faktiskt inte på topp idag. Kan ingen snacka allvar med vädergudarna för det här funkar inte i längden? När man har sommarlov ska det va fint, förklara den saken och hälsa från mig.
Idag ska jag köpa nya löparskor, träffa lite släkt och sen dra nånstans med S och E ikväll.

I'm a very busy woman with so many things to do that I can barely breathe. Gah. Give me some space. Please.*

*That wasn't ironic. At all.

minnen



Bild från sista skoldagen i Frankrike.


"roligt nytänkande" eller bara... helkonstigt?

  + →  ?
      Man undrar ju lite när man läser det här

Visst, det är en kul idé om de nu tror på den och vill köra fullt ut, och kanske är det fler människor som vill köpa sameslitna jeans än jeans med "vanlig" slitning. Men jag kan inte låta bli att undra om det inte bara är en taktik för att jeansmärket ska få mer uppmärksamhet i media. Eller vad tror ni? 
    
De sameslitna jeansen kommer att uppkallas efter olika postnummer i jämtland. 

     Nej, jag kan bara inte låta bli att tycka att det är en helkonstig idé. Och dessutom tycker jag riktigt synd om de 6 stackars samerna som måste gå runt med samma byxor i 6 månader - utan att tvätta dem. Jag hoppas innerligt att de får rikligt med pengar för mödan.     

Dagens filmtips!

Här kommer ett tips på en film som är hur bra som helst att kolla på när solen gassar som mest och allt du vill är bara att dra ner alla gardiner, krypa ner under täcket i mörkret och låtsas att det är vinter och kallt eftersom sommar, sol och bad är typ det värsta du vet. Och nej, du vill INTE va ute när det är fint väder.

Okej, självklart var texten här ovan ett stort skämt eftersom (nästan) alla i Sverige älskar sommar och sol och njuter av varenda minut av fint väder som vi kan få här i mörka, kalla Norden. Därför är det lite småförbjudet att titta på film på sommaren när vi borde vara ute och njuta av naturen. Men ibland kan det faktiskt vara riktigt mysigt att kolla på en bra film - även på sommaren - och det finns ju faktist dagar då det inte är fint väder för er som inte vågar ta steget fullt ut en vacker sommardag. 

Så, summan av kardemumman (älskar det uttrycket) är att då tycker jag ni ska kolla på den här filmen!

    
Filmen heter, som ni ser "Trångt i kistan" och som vanligt när filmer med engelsk titel får en svensk titel låter det urlöjligt - men låt er inte förskräckas av titeln för jag kan försäkra er om att filmen är hästlängder bättre än vad man skulle kunna tro. I alla fall för er som älskar den tvättäkta brittiska humorn. Och gör ni inte det så se filmen i alla fall för det är en riktigt rolig film som inte kräver särskilt mycket av sin tittare - du kan bara luta dig tillbaka och, ja.. skratta.

att blogga om ingenting: part 2 - nya inköp

Lycka är att fynda på sommarrean. I år har jag fyndat det här:

mina kap.

(Jag gillar mina nördigt snygga hörlurar.) 
Så nu vet ni det också.

so what's the story morning glory?

Idag känns allting bara så mycket sommar. Och det är himlans fint tycker jag.


(Klicka för större bilder)


Who do you dance for?

Att laga mat är kul. Hemlagad laxsås med fullkornspasta enligt mitt eget recept åt jag till middag, och eftersom jag nu mera documenterar mitt liv i strävan efter fler inlägg i bloggen - så kommer här en fin bild.  


Min laxpasta.

JagVillJagVillJagVill.

Jag vill till Storsjöyran.


att blogga om ingenting: part 1 - min frukost

Imorse åt jag frukost bestående av yoghurt med hallon, linfrön och solroskärnor.
Det var en fin idé som jag fick från ingenstans. Och så blev det så gulligt med min hjärtmugg.


Pensive.

Imorse fick jag en idé.
Varför inte "följa strömmen" och blogga om ingenting?
Typ allt sånt där opersoligt som ingen egentligen bryr sig om men som man ändå läser just därför att.
Sanningen är att jag har skitmycket saker att berätta från Frankrike, men jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna sammanfatta och skriva ner allting. Går det ens?
Hmm.. Vi får se, kanske när jag går i pension och inte har något bättre för mig än att skriva självbiografier om mitt händelserika liv?
Jag har iallafall ny dator och han är väldans fin. Dessutom kom jag på att jag kan sitta på våran terass, under ett marinblått parasoll med datorn i knät och en kall drink i ena handen och samtidigt vara inne på nätet eftersom vårat trådlösa nätverk faktiskt räcker hit ut. Det är vad jag kallar för livskvalitet. Trådlöst nätverk som räcker till terassen.

Så här har jag suttit ett tag nu och jag trivs rätt bra på den här platsen. Dessutom blir man brun och det är ju inte helt fel så här i sommartider.
Bis.


Den bistra sanningen

- Ska du inte uppdatera din blogg snart?
- Nej, jag har ingen lust.
- Men det kanske är många som läser den.
- Haha.

RSS 2.0