Allez ?



A Camp till Hultsfred, Peace & Love och Storsjöyran.
Hallå? Arvika?
Säg nåt.


sveket

   Det var först idag som det gick upp för mig och Carolina att Gunvor faktiskt svikit oss. Ännu söker jag ett svar på varför. Den bistra sanningen är den att jag vet inte. Kanske borde Sveket ses som ett straff för något, en händelse så avlägsen att vi bör söka i den svunna tiden för att ens våga hoppas finna ett misstag värdigt det svek Gunvor just tyngt våra själar med.
   Andmaten som vi hämtade i föregående vecka, som till synes var både grönare och frodigare än någon andmat vi någonsin tidigare fått, var inte någon vanlig andmat.
   Carolina upptäckte idag, tisdag, röda fläckar på frondernas undersida och det var ungefär vid denna tidpunkt de fruktansvärda misstankarna slog rot i våra sinnen. 
   Efter att vi slagit upp sidan 595 i Den nordiska floran kunde våra misstankar inte längre klassas som misstankar. Det absolut värsta som kunde hända, har idag hänt. Inte ens i vår vildaste fantasi kunde vi föreställa oss något så fruktansvärt.
   Men det är av livets erfarenhet jag måste säga att den mest oförutsägbara fruktan oftast är den allra värsta.  Det var nämligen inte Lemna minor (andmat) vi hade i den, av två glassburkar sammansatta, lilla burken. Det var Spirodela polyrhiza (stor andmat) som Gunvor hade gett oss och som nu vilar i våra händer.
   Aldrig någonsin hade jag trott något sådant om självaste Gunvor. Men även din mest pålitlige vän kan såhär i finanskristider svika dig, tänk på det alla där ute i svären. Och glöm inte att jag en gång varnade er...

Stad som häst som stad som paris



Jag vill ha Paris.
Och jag är övertygad om att Paris vill ha mig.
Frågan är, vill Paris verkligen ha maskerade män i systembolagskasse?
Tydligen. Eller Paris har inget val.
Synd att jag inte tillhör de priviligerade Franska steg 5:arna.
Paris får vänta lite, hålla andan ett tag.
Sen kom-kom-kommer jag med nästa generation Franska steg 5, det gör jag!

en fin-knäpp ange i juli 2007

http://susannnna.blogg.se/2007/july/idag-kanns-det-battre.html#comment


00.35 och det är faktiskt onsdag!

Idag är dagen då man får äta våfflor med grädde och sylt.
Det får man inte annars.
SÅ PASSA PÅ ORDENTLIGT NU.
DET DRÖJER ETT ÅR TILL NÄSTA VÅFFELDAG!!


Franska gaufres

NF2 och den vilda polkan

Idag på NF2's idrottslektion kunde man (om man var närvarande) lyfta blicken från sina fötter och kolla runt i salen. Hade man tur och gjorde detta i exakt rätt ögonblick så kunde man se ett 20-tal tappra elever hoppa runt två och två med armarna om varandra i en väldans fart, snurrandes och hoppandes på en och samma gång, allt i en enda stor röra som snurrade runt och runt och runt. 

Ingen visste vart man egentligen skulle eller hur det faktiskt var tänkt att gå till, ja, några steg var inte att tänka på. Men just där och då spelade det ingen roll. Det var vi och dansen. NF2 och den vilda polkan. 

Allt annat tappade med ens sin betydelse. I just det ögonblicket försvann alla natur-stämplar som någonsin satts på våra kroppar och vi var polkadansare och inget annat. Vi var polkadansare... 


blondinbella svarar på frågor och delar (aktivt särskrivande) med sig av allt det kloka hon besitter till oss vanliga dödliga som alla önskar att vi var en tiondel så karismatiska och ett kryddmått så glamourösa

(Märk väl: Blondinbella borstar inte tänderna. Hennes avlönade assistent och enda vän har just fått en ny arbetsuppgift.)

En anonym läsare frågar Isabella (Blondinbella) Löwengrip följande:

Om man ibland känner att man inte har lust att plugga över huvud taget. Vad ska man göra då?

Och Isabella (Blondinbella) Löwengrip svarar:

Strunta i det! Det går inte att tvinga sig själv för då kommer man tillslut spy på det. Plugga när du känner för och belöna dig med något när du har pluggat. Vissa dagar går det bättre att plugga än andra. Sätt ut en tid te.x. på söndag mellan 12.00-15.00 och tisdag 19.00-21.00, alltså, boka upp dig i kalendern en, två veckor framåt. Det blir det lättare!"


På något sätt känner jag bara att just precis så hade jag också svarat om jag var 18 år, gick sista året på Jensen(!), hade ett företag som drog in "några hundra tusen i månaden" och bodde med en toffel från Norrland som smakar på livet i storstaden men gillar långa skogspromenader, hemmalagade matlådor och mysiga hemmakvällar i soffan med sin Isabella (även kallad sitt allt, sitt liv). 
Ja, jag känner att just så hade jag också tyckt om jag satt i samma båt.
Och det gör ju ungefär 2/3 av alla Sveriges ungdomar (grov uppskattning).

Så följ Blondinbellas goda råd - plugga inte när du inte känner för det, då kommer man tillslut spy på det. En dag kanske du också har ett smeknamn som slutar på AB och då, DÅ kommer du vara tacksam för hennes goda råd.

Gissa filmen

"Conny har precis flyttat till en liten stad och fått jobb som kemilärare när han blir anklagad för narkotikainnehav."


HEHEHE


det är dags nu

Nej nu är jag så förbannat trött på att vara sjuk att jag här med friskförklarar min egen kropp. Från och med nu. Om några timmar ska jag äta en rysk måltid och fira att Carolina blir stor när klockan slår midnatt. Sånt går inte att undvika för att man är sjuk, det vore ju katastrofalt för att inte säga vedervärdigt. Så därför är jag frisk nu. Vilken tur jag har...


Arla släcker ner mellanmjölken


     2 miljoner svarta mjölkpaket med strömbrytare intar affärerna 19 - 25 mars. Det handlar självklart om Earth Hour, frågan är bara om de svarta mjölkpaketen inte gör mer skada än nytta för miljön. Och kan det möjligtvis vara så att Arla själva gör stora ekonomiska vinster på att visa sig miljösmarta? När allt de egentligen gör är att byta färg på 2 miljoner paket. Som att något sådant aldrig gjorts förr. 
     På arlas hemsida (arla.se) berättar företaget stolt att "Arla Foods i Sverige stöttar Världsnaturfondens Earth Hour kampanj 2009 genom att aktivt visa stöd för positiva insatser för en långsiktigt hållbar utveckling i klimatfrågan. Det är en del i Arlas kontinuerliga arbete med socialt ansvarstagande företagande." Exakt HUR Arla Foods valt att stötta WWF i klimatfrågan har Arla valt att inte göra några närmare beskrivningar av. Det är som sagt bara EN DEL av det kontinuerliga arbetet från arlas sida...

sjukt

Jag är sjuk.

Jag är sjuk och jag hatar att vara sjuk. Nästan lika mycket som jag hatar folk som säger "Åh jag skulle också vilja vara sjuk" när du själv drömmer mardrömslika feberdrömmar och kämpar för att din kropp ska anta en normal medeltemperatur och inte svettas och frysa om vart annat.
     Men visst, det är jättefint att vara sjuk! Särskilt när våren äntligen börjar komma och solen strålar och snön är borta och du själv sitter inne med nerdragna gardiner för sur för att ens vilja se ut. För rädd för att du ska förstå vad du går miste om, medan du är just - sjuk. Det mest meningslösa tillstånd en levande varelse kan befinna sig i!
     Men det är klart, det finns ju många andra sätt att välkomna våren på än just att vara ute i vårsolen och busa med en Paris. Till exempel kan man titta på SVT2's direktsända riksdagsdebatter. Här får vi se karismatiska kvinnor i svarta kavajer, med blickar av stål och en extraordinär mikrofonteknik. MISSA INTE!

Katapult, skå flygfält, 24-26/7 2009, Stockholms enda campingfestival

http://www.katapultfestivalen.se/

Första bandsläppet!

en riktig festmåltid...

 

Normandie 2007

forskarskolan 2009

Min kemilärare har en tendens att ibland vara lite pinsam av sig. Här har vi ett exempel gällande en anmälan till forskarskolan 2009. Man skulle kunna säga att hon komponerade ihop ett mail där hon verkligen understryker hur desperata vi är att få åka. Exklusivt bjuder jag er på ett utdrag. Tiens !

Jag skulle vilja anmäla två begåvade elever mycket väl lämpade
för Forskarskolan i Karlskoga.
Naturligtvis önskar de att få komma iväg tillsammans om det är
möjligt..
vi vet att platserna lottas men de är villiga att sova "skavfötters"
om så krävs.

Om jag hade arbetsuppgiften att läsa igenom alla ansökningar skulle jag faktiskt börja undra lite när jag kom fram till det här mailet.

NaClH2O

Imorgon ska vi svettas.
Klassen ska svettas.
Even Kerran ska svettas lite.
Jag ser inte fram emot det. Men så ska det bli. SVETTIGT.
Hejdå.


ska det va så ska det. var god dröj. jag planerar.

Denna vecka:

Boka Gunnsan (Gunvor) och hämta andmat
Lämna in labben. Nu. Egentligen i torsdags. Men NU.
Paris
Paris
Paris (alltså hästis tre dagar)
Idrottsuppvärmning
Engelska läxa på en CD jag inte äger (eller ens tillfälligt disponerar)
PM PM PM PM PM till onsdag om individuellt arbete i IR
Turkeyturkey - IR
Buffertlabb
Sex och Samlevnad (efter avslutad buffertlabb)
Omdömen
Rysk middag!
CARRO 18! SPÅRA SPÅRA SPÅRAAA!
Sist, jävligt sist, m a t t e

Sen har jag glömt nåt. Jag glömde vad.

PARISPARISPARISPARIS

Tänk att en dum hest plötsligt kan bli snel hest.
Bara så där.
Utan vidare.
Det är värt att tänka på.

gör det bara

Dock.
Dock.
DOCK.
Jag hatar människor som överanvänder oret dock. Sluta med det och börja med andra, skönare, grejer.


Data-Pata är den som bestämmer

Jag vill ha blå! Hej då!

den mänskliga faktorn

Gunvor ringde med viss förtvivlan i rösten.
Hon glömde andmaten hemma på köksbordet i torsdags.
Attans!

En riktig pärla

Gunvor och jag bytte mobilnummer och mail idag. Nu kan vi nå varandra alla tider på dygnet. Imorgon ska hon ta med sig lite andmat från ett akvarium med fiskar som hon har hemma. Sedan ska vi träffas fem-tio minuter (Carolina får också vara med) och prata om växter i allmänhet. Gunvor frågade om vi kunde komma till henne. Vi sa ja och hej då vi ses imorn Gunvor.


Lemna minor

Ibland blir det lite trassligt

Trassligt blir det till exempel om en person får för sig att skoja till det lite.
Ännu trassligare blir det om en person får för sig att göra det genom att berätta en osanning.
Allra trassligast blir det när jag inte förstår ironi.

Inget lever, jag lever.

Gaaanska så längesen det var jag skrev någonting. Här.

Men misströsta icke, kära fränder, det har inte hänt någonting sen sist. Ingenting alls.
För att summera det hela lite snabbt och smidigt kan jag berätta att jag gick under jord strax efter det att föregående inlägg publicerats och sen dess har jag legat och ruvat där ett ganska bra tag. Jag har filosoferat en del angående det där med livet och kommit fram till att det är bullshit (tjuravföring) alltihop. Det finns inget som lever, allt är (egentligen) dött.
Sen kom jag upp ifrån mitt lilla näste, typ igår, och såg solen och förstod genast att svaret på en fråga hänger på själva frågan, och inte tvärt om. Kom ihåg det. Eller som man säger i vissa sociolekter - glöm inte det.

Sen vill jag rikta en ursäkt till er för att det bara är massa ord och sådant trams som finns här. Om jag hade läst det jag hade skrivit, alltså om jag tänker mig att jag är en annan människa, låt säga... nej, tänk själva vem men huvudsaken är att jag då inte är jag, så hade jag gärna sett att det fanns lite bildmaterial att väga upp all jävla text med.

Grattis! Det finns det inte! Min kamera gick förlorad i Dubai 2008-04 då en shejk baxade den från min kamel.

Lev gott! Dö ung! Men glöm aldrig att ni ska vara rädda!!


RSS 2.0