Tid for TPE

- och tid for nytt blogginlagg!

Helgen har som vanligt gatt alldeles for fort for min smak. Jag far val hoppas pa att veckan ocksa kommer gora det.
Det har varit en lugn helg och jag har egentligen inte gort nagot sarskilt. Jag och Nolwenn skippade klattringen i fredags for vi kande oss alltfor trotta. Pa lordagen akte hela familjen till Thonon och handlade. Jag kopte inget roligare an en ny bok som vi behover i franskan. Phèdre, skriven av Racine. Jag har en stark kanskla av att det inte kommer ga sa mycket battre med den har boken an vad det gjort med Le Cid och L'île des esclaves. Far gora ett forsok att hitta nagon sammanfattning av boken pa svenska pa internet...
Pa lordagskvallen at vi middag pa McDoo som man sa fint kallar donken har i Frankrike. Jag alskar deras McFlurry-glassar. De ar bade dubbelt sa stora och dubbelt sa goda har i Frankrike! Nackdelen ar val att man blir lite smatt illamaende efter att forst ha varkt i sig en hel meny och sedan glassen... Men faktum ar att fastan jag nastan aldrig gar pa McDonalds i Sverige sa smakar det anda lite "hemma" nar man ater pa donken har i Frankrike. Iallafall i jamforelse med alla ostar, viner och baguetter (som i och for sig inte ar sa illa det heller)...

Det jag saknar allra allra mest vad galler maten har i frankrike ar att fa ata en riktig svensk och nyttig(!) frukost pa morgonen. Med müsli, naturell yoghurt och grovt brod. Jag ar sa obeskrivligt trott pa de franska frukostarna (speciellt pa internatet) som enbart bestar av SOCKER och baguetter. Det ar pain au chocolat, nutella, marmelad chokladpuffar, frostis, varm choklad, sockeryogurt (existerar det ens i Sverige?!) och baguetter. Mina internatkompisar ater inte baguetter med nutella, nej, de ater nutella med baguetter! Som de sedan doppar i sin varma choklad och surplar i sig. Det ar ju precis det man hungrar efter nar man vaknar pa morgonen!
INTE.

Nej jag ber om ursakt for mitt lilla vredesutbrott. Forutom frukostarna sa ar val maten bland det sista jag har att klaga pa har i Frankrike. "Trerattersskolluncher" ar ju faktist inte sa illa. Och min vardmamma ar mastare pa att baka goda pajer och efterratter! Och franska crêps ar typ det godaste som finns!

Imorgon slutar jag halv sex (comme habitude fyra dagar i veckan..) och efter det aker jag hem till vardfamiljen och sover ut till halv tio pa onsdagen medans alla andra stackars internatelever tvingas ga upp kl. 7. HAHA!

Bisous bisous! (Endast 22 skoldagar kvar till jag far komma hem och krama om alla svenskar!)

Annecy

SIsta dagen pa lovet blev en heldag med Joëlle, Perrine och Nolwenn i vackra Annecy (ca en timme med bil fran Evian).
image147

image148

image149

Vacances de la Toussaint

Mitt allara forsta (och sakert enda) Vacances de la Toussaint ar over och jag har hunnit med hela sju dagar i skolan sedan dess.

Alors...
Har suttit och funderat pa vilket ord som bast skulle kunna beskriva min Parisresa, men jag kommer inte fran till nagot passande. (Trop marrant kanske?) Hur som helst sa hade vi (22 svenskar) obeskrivligt roligt och nar jag tanker tillbaka pa mina fem dagar i Paris sa gick de alldeles, alldeles for fort.
Det var underbart att kunna prata svenska i fyra dagar! Och Paris by night var inte sa dumt det heller. Sa manga sevardheter hann vi inte med pa dagarna, men det var riktigt harligt att bara promenera runt i vackra Paris utan nagon riktig destination. Men sjalvklart blev det ett besok till Eifeltornet, och en svensk kottbullsmacka pa le café suedois, mitt i Paris! Det var lycka det!

image141

image142

image146

RSS 2.0