Surprise, surprise...

Igår blev jag kidnappad hela vägen till Genève av mina kompisar. De hade fixat världens gulligaste surprise till mig (lite i förskott eftersom jag är i Paris den 21:a). Tusen tack för alla fina presenter! Fick till och med en rosa tårta med 18 ljus! ^^ (Visar bilderna när jag kommer hem från Paris.) Och sista helgen på lovet ska det tydligen firas ännu mer i St Jean d'Aulps! På "det här är sista helgen innan lovet + jag har nyss fyllt 18 år"-vis. Jag kommer vara totalt slut när jag kommer tillbaka efter lovet... Men jag känner på mig att både Paris och Lyon kommer bli så lyckat!

Imorgon blir det skidåkning i Châtel med Camille och Mayssa. Och dessutom ska vi heja på Camilles brorsa som åker världscupen imorgon! =D


Lycée Anna de Noaille

image186


Ibland har jag en känsla av att vandra runt på Hogwarts... Heh.


Le tournoi

TS3-orna vann volleyturneringen. (Kul att det var naturare i alla fall!) Från min klass gick ett lag vidare till finalen på fredagen men jag tror att de slutade på femte plats till slut. Vi utklassade i alla fall lärarlaget och hade oerhört heta outfits! ^^

image184

1S1


SONYA!!!

Nu jäklar är det inte làngt kvar!

image183

On est jeudi et il pleut encore...

"Bowlingkvällen" igàr blev lyckad. Stället vi var pà kändes mer som en stor bar än en bowlinghall, vilket var positivt. Vi körde tvà rundor biljard och bowlade en timme ungefär. Slutade pà andra plats efter Mathieu som slog in strike efter strike... Och sà visade de live aid galan pà storbildskärm med riktig musik (bla coldplay och U2 som spelade live!) .
     Innan vi skulle ta bussen tillbaka ràkade jag skrämma livet ur en tjej som kom ut fràn toaletten. Hon bara skrattade hysteriskt och fick inte fram ett ord tillbaka när jag bad om ursäkt. Men jag kunde ju faktiskt inte veta att hon skulle komma ut fràn toaletten samtidigt som jag öppnade dörren haha!
     Bussen var en kvart forsenad sà vi kom inte hem till internatet förrän strax innan elva. Jag var dödstrött när vi kom hem och gick och la mig direkt medan Emilie (min tokiga rumskamrat) satt uppe halva natten och màlade t-shirtar till alla i klassen inför volley-turnaringen imorgon. Sà imorse hade hon träningsvärk i händerna efter allt màlande...
     Idag börjar jag med en timmes franska kl.11, lunch, tvà timmars historia, matte och engelska. Sen har jag bara en timmes SVT imorgon innan volleyturneringen börjar - och efter det är det äntligen LOV!!

Ja just det! Jag höll pà att drabbas av ett akut astmaanfall till följd av min förvàning i morse när jag kom ner till frukosten! De hade bytt ut hälften av alla socker-yoghurtar mot naturyoghurt och till och med frostisarna och chokladpuffarna var utbytta mot vanliga cornflakes (hör och häpna!) utan socker(!!!)! Höll pà att tappa hakan när jag fick se det! Kanske är det mina àngestrop som nàtt hela vägen till matpersonalen... Tack!   


mercredi

Vädret har i Evian ar jattekonstigt! Nar jag vaknade pa mandagsmorgonen hade vi 10 cm snö (!) runt huset hos vardfamiljen. Nar jag sen kommer ner till min skola i Evian (som ligger 10 min med bil fran min vardfamilj) sa spelar folk beach volley pa skolgarden i bara t-shirt. Jag fattar ingenting! Det ar sommar och vinter pa en och samma gang! (Eller det ar kanske det som kallas vàr haha...)

     Den har veckan sover jag pa internatet hela veckan. Igar var vi pa teater med franskan i Thonon och sag La seconde surprise de l'amour. Teatern var over tva timmar lang sa vi kom inte hem forran vid halv tolv igarkvall. Det kandes inte sa jattekul att behova ga upp klockan sju morgonen efter, nar jag dessutom borjar halv ett idag! Och sà hade jag glömt min müsli hemma sa jag fick äta internatets äckliga chokladpuffar med mjölk + min favorit yaourt sucré! Mmmm!
Men annars ska jag faktiskt inte klaga pa maten har i skolan. Jämfort med Norras "fil och flingor"-lunchar sà känns vàra trerätters riktigt lyxiga!

     Ikvall har internatets stora pluggis (det làter taskigt men hon om nàgon borde man faktiskt fà kalla pluggis) förvànat oss alla genom att anordna en bowlingkvall for alla som gàr i tvàan och bor pa internatet! Sà ikvall ska jag alltsà bowla. 

     Imorgon blir det tyvarr ingen Fitness eftersom min idrottslärare ska trana infor volleyturneringen pà fredag. Men det gör faktist ingenting eftersom vi ändà inte har études pà torsdagen. Volleyturneringen pa skolan ar ungefär detsamma som àrets höjdpunkt vad jag har fattat det som. Tack vare turneringen sa har vi endast en timmes SVT pà fredagen och resten ev dagen ägnas àt turneringen. Min klass ställer upp med tvà lag som verkligen gàr in för att vinna! Och jäklar vilken prestige det ligger i den här volleyturneringen... Varje àr ar det tydligen folk som borjar storgrina när de förlorar en viktig poäng och alltid blir det diskusioner pà planen om huruvida bollen var pà eller utanför linjen osv...  haha fransmännen ar roliga de ibland!

     Förresten sà har jag mycket spannande lecture att se fram emot i franskan:


"Zadig
(Zadig ou la Destinée) är en roman av
Voltaire, utgiven 1748, i filosofisk form, som handlar om livet i ödets händer, bortom vår kontroll. Det är ett tidigt verk av Voltaire, utgivet före han föll ur hovets gunst. Få betraktar det som bättre än hans mer kända verk Candide. Den handlar om Zadig, en filosof i antikens Babylonien. Romanen försöker inte vara historiskt riktigt och några av de problem han möter refererar till problem under Voltaires tid."



Den har meningen gjorde mig happy:

"Få betraktar det som bättre än hans mer kända verk Candide."


Och jag som fullkomligt ÄLSKADE Candide!

    


2 petites semaines...?

Helgen har varit super, men for kort som vanligt... Pa lordagen blev det skidakning i Bernex i stralande solsken, sista helgen som de har oppet! Och pa kvallen  akte jag hem till Camille. Hennes familj bjod pa middag, hennes mamma lagar forresten underbart god mat, vad hon an lagar!  Pa kvallen blev det "barhäng"  au salon till en mycket marklig konsert (det skulle egentligen vara en elektrokonsert, men jag vet inte vad det lat som! Sarskilt bra var det i alla fall inte.) Jag sov over hos Camille och pa sondagen bar det av till Thonon dar det var Carnaval med sjukt mycket folk. Vi traffade vara Jura-vanner ikladda hangselbyxor i ko-mönster (en slaende kombination sager jag bara!).
Nu ar det bara tva veckor  kvar innan mitt lov borjar! Var forresten och hamtade ut mina tagbiljetter till Paris igar, sa nu ar ALLT fixat och klart! Langtar otroligt mycket efter att fa traffa dig Sonya! ♥

Har mattebrov pa "barycentre" imorgon... i tva timmar! J a g  v i l l  i n t e !

RSS 2.0