Inte langt kvar nu

Snart ar jag hemma i Sverige igen. Och firar jul och nyar i trevligt umgange.
Som jag langtar!

Fast samtidigt maste jag anda erkanna att den har tiden har gatt otroligt fort. Jag kan inte fatta att jag snart bara har halva tiden kvar av mitt ar i frankrike. Vart tog forsta halvan vagen liksom?

Pratade med min fransklarare idag. Hon vet om att jag inte vill gora den riktiga franska baccen innan sommarlovet. Men hon tyckte anda att jag skulle forsoka med le bac blanc. Hjalp sager jag bara. Den skriftliga delen fick jag valja om jag ville gora eller inte. Men vad galler den muntliga delen verkar det som om jag inte ens har nagot val... Det varsta ar egentligen att det ar en helt frammande manniska som ska lyssna, bedomma och stalla fragor till mig som om jag var vilken fransyska som helt. Dessutom har man ingen aning om vilken av alla texter som vi har jobbat med som man kommer fa fragor om. Det ar inte ens sakert att det blir nagon av dem overhuvudtaget. Mayssa trodde att de kan valja vilken text som helst, men Camille var inte lika saker. 
Jag har en svag kansla av att Madame Bonjean sag radslan i min svackande blick nar hon pratade med mig. Hon log ett stort leende och sa att jag inte skulle oroa mig. C'est juste pour rire. Jasa? For vem egentligen, lararen eller mig? Kanske vill hon bara fa sig ett gott skratt med sina kollegor. Vem vet.

Nej nu maste jag avsluta mitt markliga inlagg.
Om en halvtimme ar det middag och det ryktas om att vi ska fa varma vafflor till efterratt. 

À mardi soir, peut-être !  

Vive la France ! (Fast Sverige ar ganska efterlangtat just nu...)

Ska slapa mig ivag till skolan och internatet imorgon.

Nu far det vara nog med att vara sjuk.
Nu far det vara nog med la grippe.
Nu far det vara nog med tabletter var fjarde timma, for jag kanner mig sa otroligt rastlos.
Punkt slut.
Fast ibland ar det ganska skont och ligga och slotitta pa plus belle la vie (varldens mest patetiska tv-serie har i Frankrike) och fa kinderagg av Joëlle...
Och att slippa kemilektionerna i skolan! Det, det ar ovarderligt!

Lyckligtvis borjar jag kl 11 imorn. Sa jag far sova ut lite iallafall - lyx.
Slutar gor jag tyvarr inte forran 17.30 bade imorgon och pa fredag. Jag far se om jag kanner mig tillrackligt pigg att kora ett fitnesspass imorgonkvall efter skolan. Annars har jag over en timmes overvakad laxlasning att se fram emot efter skoldagens slut.
Later frestande eller hur?

Men snart ar det week-end igen och snart ar det den 20:e december och snart far jag komma hem till varldens underbaraste Sverige. Jag langtar!

La grippe

Har varit hemma fran skolan idag och igar eftersom jag tydligen har fatt en svang av "la grippe".
Satt pa vardcentralen i over en och en halv timme igar - bara for en enkel influenca.
Lakaren skrev ut nagot sorts intyg till skolan om att jag ska va hemma anda till torsdagmorgon.
Och om jag kanner mig frisk da sa gar jag tors-fre.
Dessutom fick jag mangder av enormt stora tabletter som ska tas en gang var fjarde timma.
Forst det gula paketet, vanta fyra timmar, sen det vita paketet, vanta fyra timmar osv osv.
Hjalp.
Inte ens forkyld ar jag. Har bara ont i huvet och en jakla frossa.

Men i Frankrike ar man inte sjuk. Nej, man haver i sig tabletter sa fort man kanner en liten forkylning komma krypande...


Dimanche

Jag, Mayssa och Laura kollade pa Saw IV igar.
Harligt att fransmannen har fattat vikten av bekvama biostolar.
Mindre harligt att de inte kan inse hur jobbigt det ar med dubbade filmer och TV-serier.

Ar det inte ganska hapnadsvackande att jag inte har sett ett enda Tv-program eller en enda film som inte varit pa franska under mina tre manader i Frankrike. (Eller okej, nu ljog jag for er. Jag sag faktist Forest Gump hemma hos Camille i onsdags med fransk text. Men det var enbart for att C och M var sa snalla och valde det for min skull...)

Vi hittade en perfekt present till Camille och efter det satte vi oss pa Point Chaud och drack varm choklad och at chokladfyllda panini. Det regnade oavbrutet hela dagen. Men ibland ar det ganska mysigt med regn i Frankrike.

Pa kvallen at jag middag med vardfamiljen pa en mysig restaurang pa Rue Nationale i Evian. Och efter det akte vi tillbaka till StPaul och spelade Tarot (mycket komplicerat kortspel som jag antligen borjar fatta reglarna av) och oppnade luckorna i vara chokladkalendrar. =)

Imorse vann jag over Sylvain i Schack. For tredje gangen. Sa nu star det 6-3 till Frankrike. Men jag ska allt bevisa att Sverige ar la plus forte. Sa det sa.


Antligen helg...

...och snart jullov!!!



Borjade dagen med att ata underbart goda och nygraddade crêps till frukost - sa nu kanns humoret pa topp!
I eftermiddag tar jag och Mayssa bussen till Thonon for att leta present till Camilles fodelsedag imorgon. Och efter det blir det bio - skrackfilm pa franska haha!

For ovrigt sa ar vara "overvakare" pa internatet fortvivlade. Den nya CPE:n tycker att det ar "trop du bordel" i matsalen pa kvallarna, sa for att fa slut pa detta far vi inte langre ha nagra vattenkaraffer pa borden.

Suck, ar det lage for la greve eller ar det?

RSS 2.0