plus belle la vie

Uppdateringar drojer nog lite, ska lagga in bilder fran Genève, men ikvall aker jag hem till Camille och pa lordag blir det utgang i Evian. Sondag ska jag hem till Mayssa (igen) och forhoppningsvis blir jag kvar dar fram till helgen...
          Jag och Mayssa har forresten borjat gymma i Schejkens lyxiga SPA-hus. Huset ar helt fantastiskt, och om man skulle fa lite tandvark bahover man inte oroa sig lange, schejken har latit inreda ett rum med full tandlakarutrustning (borrar och hela koret!) sa att han bara kan ringa dit sin tandlakare och fa behandlig pa plats.

Skont, jag som alltid har oroat mig for det dar med tanderna nar jag gymmar.


Le bac blanc français

Jag har inte fattat det sjalv, men jag tror jag lyckades med baccen.
Eller ja, jag lyckades.
Jag hade en maktig tur och fick en text ur L'Etranger av Albert Camus.
Jag gillar Camus, han var i Sverige och tog emot Nobelpriset 1957. Fran och med idag ska jag alltid tycka om den mannen.
Examinatoren tanker satta 13 eller 14 av 20 pa min bac blanc oral.

Jag hade hoppats pa en 8:a...
Obegripligt, men ratt sa impressionnant quand-même !

mardi.

Imorgon fyller Mayssa 17 ar!
Vi har en rolig men lite smataskig plan som vi ska utsatta henne for imorn...
Mais bon, on va bien rigoler quand même !


Those dancing days

Sa var det mandag igen och jag har Etudes men jag orkar inte plugga infor min bac blanc (vilket jag verkligen VERKLIGEN borde gora) sa jag bloggar lite istallet... Jag har verkligen ingen lust alls att gora baccen, men det verkar inte som att jag har sa mycket val. Min franskalarare blir hysterisk om jag inte ens forsoker, sa det ska hon val fa slippa bli. (Jag kan ta pa mig den uppgiften istallet.)
     Nagot som ar positivt med franskabaccen (jo det ar sant! Det finns faktiskt EN sak!) det ar att alla vara franskalektioner ar installda under den har veckan vilket innebar att vi antingen slutar tidigare eller borjar senare hela veckan! 

     Ja, alltsa det galler ju att se det positiva mitt i allt elande, att konsentrera sig pa de sma ljuspunkterna har i livet som nastan alltid finns dar bara vi oppnar ogonen och ser in i det djupa morkret sa ska de hjalpa oss att finna vagen. (Kanske kan de spola forbi torsdagen ocksa, om man ber dem riktigt snallt?)

     Nej, men allvarligt talat sa far det ga som det gar. I varsta fall sa spelar jag korkad BLOND svenska som inte forstar battre an att lasa sin text och sedan saga, et voila ! med ett leende. Som en sista utvag liksom, en plan B?

     Tack vare denna underbara franska baccen-veckan sa slutade vi halv tva idag. Efter skolan kopte jag och Camille en fodelsedagspresent till Mayssa som hon ska fa pa onsdag. Och sa gick vi hem till henne och drack litervis med thé for att dampa angesten, typ.


Bilder fran veckan med mamma och pappa

Jag ♥ de franska alperna !
Det blev skidakning nastan hela veckan.

(Klicka pa bilderna.)



Pa fredagen tog vi baten over Genèvesjon till Lausanne.


image166


that's the hardest part

Att saga hej da till mamma och pappa igar var bland det svaraste jag har gjort tror jag. Jag vet inte riktigt varfor men plotsligt gick det upp for mig att det kanske var sista gangen jag sag dem pa hela 4 manader...

Pa eftermiddagen akte jag hem till Camille sa att jag skulle fa nagonting annat (roligare) att tanka pa. Vi pratade om att jag Camille och Marina kanske ska aka till Morzine forsta helgen pa lovet. For att fira lite att det antligen ar lov och att franskabaccen (le bac blanc) antligen ar over. (Jag onskar att den var det redan nu...)
Men det ar i alla fall tva valdigt bra anledningar for att fira nagot. Om det blir av sa ska vi aka skidor pa dagen och sedan ga ut pa kvallen. Marina kan ocksa behova muntras upp lite eftersom hon har varit ganska deppig anda sedan det tog slut med Mr Quentin.
Om nu hela den har grejen med Morzine blir av kommer jag kanske fa prata lite svenska under den helgen ocksa. Ulrika saka namligen dit pa skidsemester med sin vardfamilj i tva veckor! :)

Pa kvallen gick jag och Camille pa bio och sag Sweeney Todd.
Och efter det var jag dodstrott (comme d'hab...) ;)


http://owlpellets.files.wordpress.com/2007/10/sweeny-todd-butchered.jpg
Johnny Depp i Sweeney Todd


Slutet gott, allting gott?

Kvällen hos Camille var supertrevlig. Vi drack champagne och åt god mat. Mamma och pappa var jätteimponerade över deras lägenhet på tre våningar i Evian. Precis den stilen som de gillar!
Nu är jag dödstrött och måste sova. Imorgon går mamma och pappas plan från Genève kl tre. Innan dess ska vi äta en god hotellfrukost och jag ska försöka att inte gråta. (Men det kommer kännas ganska svårt iaf eftersom jag inte kommer få träffa dem förrän i sommar...) På kvällen sen har Camille och jag bestämt att vi ska gå på bio och se Johnny Depps nya film som jag har glömt vad den heter. Så får jag något annat att tänka på.
 
Bonne nuit à tous !

Fler Parisbilder som kommit upp till ytan...

Det blev nästan inga bilder alls här på bloggen efter Paristräffen. Så varför inte lägga upp några nu?





 










Tillbaka på fransk mark

Lausanne var underbart. Vi hade strålande sol hela dagen och det var riktigt kul att få se lite liv och rörelse och känna "storstadskänsla". (Evian är en mysig stad, men liten.) Lite shopping blev det också, jag fick tag på ett par blåa jeans och ett par svarta tygskor. Det är lite svårt att fatta vad sakerna kostar i Schweiz eftersom man betalar med CHF (Schweiziska franc) och jag hade inte kollat upp innan hur mycket många kronor en franc är. Men det visade sig att det blev billigare än vad jag hade trott så jag har inget att klaga på :) 
Ska försöka ladda upp lite bilder när jag kommer hem till värdfamiljen där jag har min kamerasladd...
Ikväll åker vi hem till Camille och hennes familj på middag. Hon ska få en söt Sverige-docka från Bukowisky i precent och lite god choklad.
Innan dess SKA jag ner till gymmet.


sista fredagen med mamma och pappa


Alla mina kompisar samt värdfamiljen här i Frankrike har varit så himla trevliga och gästvänliga under den här veckan. De har tyckt att det varit jättekul att mina föräldrar är i Frankrike och vi har blivit hembjudna på middag till mina kompisars familjer.
Andra kvällen var vi hos min värdfamilj som nästan inte pratar någon engelska alls. Så jag fick sitta och tolka från svenska till franska, från engelska till franska och från franska till svenska. Puh, jag blev helt snurrig av alla språkväxlingar. 
I onsdags kväll blev vi bjudna på middag hos Mayssa. Hennes pappa arbetar för schejken av Dubai som har ett sommarhus (eller snarare ett enormt palats innanför en tre meter hög mur i ett stort parkområde som också tillhör honom) här i Evian. Schejken besöker sitt enorma lyxhus högst 3 veckor per år, så under tiden bor Mayssa och hennes familj i ett hus bredvid hans palats. Parken är övervakad dygnet runt av läskiga vakter som står i portarna och kollar att ingen obehörig kommer in på hans område. 
Haha, men det var jättekul att säga till mamma och pappa att vi har blivit bjudna på middag hem till Dubai-schejkens palats här i Evian och att sedan få bli insläppta av vakterna till hans övervakade palats.
Vi hade iallafall jättetrevligt hos Mayssa och hennes familj bjöd in mig att få bo hos de några dagar under lovet.

Idag ska jag ta båten över till Lausanne (i Schweiz) med mamma och pappa. Det ar strålande sol så vi tänkte promenera runt i staden, titta i affärer och kanske äta lunch i staden. På kvällen är vi bjudna till Camille och hennes familj. Jag hoppas på en trevlig sista kväll här med mamma och pappa. Det kommer bli riktigt svårt att säga hej då imorgon när de ska åka till flygplatsen i Genève... för sen kommer vi antagligen inte träffas innan sommarlovet.




Lausanne

Portes du soleil

Äntligen har jag fått en välbehövlig pause från skolan (i en hel vecka!)
och äntligen har jag fått träffat mamma och pappa! Det är inte förrän man har varit ifrån sina föräldrar ett bra tag som man inser hur mycket de egentligen betyder och hur mycket man saknat dem!
Vi tillbringar dagarna på Le Bois Joli och åker skidor i Châtel på dagarna. Och så har vi det bara sådär lyxigt bra som man får ha ibland! Hotellet har en inglasad SPA-anläggning och gym. Och det är faktiskt inte helt fel att sitta i en Jacuzzi och titta ut över de franska alperna... I love it! Och jag vill INTE tillbaka till skolan nästa vecka... 


RSS 2.0