Lordag

Romain har kommit hem men han stannar bara over helgen.
Veckan har gatt otroligt fort och jag kan inte fatta att det redan ar lordag. Helt otroligt!
I torsdags hade vi historia prov. Jag maste erkanna att jag inte brydde mig sa mycket om det dar med att forbereda sig infor provet.
Mitt "infor provet" - plugg bestod i att lasa igenom anteckjningarna kvallen innan.
Pa morgonen forklarade Camille alla ord och uttryck som jag inte forstod. Och vi gjorde fina teckningar med stora "entreprises" som koper upp mindre "entreprises".
Jag ♥ mina fargpennor.
Pa provet lyckades jag med att skriva (nastan) en hel sida pa stapplande franska! Men jag vet inte om min larare kommer fatta vad det star... ;)
Igar hade vi idrott pa morgonen och, jag trodde aldrig jag skulle saga det har, men idrotten har i Frankrike ar jattejobbig! Hittils har jag haft 3 idrottslektioner och pa varenda en har vi gjort olika typer av lop och konditionstest. Igar sprang vi 2 x 1500 m. Alla resultat antecknas och klasskompisarna tar tid pa hur fort man springer. Men jag gillar det faktiskt. Och alla i min klass ar valdigt sportiga!
....och lite halvgalna. Igar tog alla med sig badklader till idrotten och sa hade vi vattenkrig i duscharna med massor av badskum efterat! Jag har ingen aning om vem som kom pa den idéen haha! Men kul var det!

Imorgon ska jag spela tennis for forsta gangen sedan jag kom hit till Frankrike! Jag ska spela med Chloe (tjejen i min parallellklass) och hennes tvillingsyster Lea i tva timmar pa Evians tennisklubb. =)

Sendan har jag antligen fatt mail fran Ebba (min kontaktperson har i Frankrike) om Parisresan den 1a november. Det verkar som att jag kommer kunna aka med min familj bade dit och hem eftersom de ocksa ska dit pa semester pa det lovet.
Vi far se hur det blir!
 
Hors snart! Saknar er alla darhemma supermkt!

Tillbaka hos familjen igen...

...efter en ynka natt pa internatet.
Kanns bra med en paus mitt i veckan!
Allting rullar pa och gar battre an forvantat.
Fast da menar jag inte mina resultat i skolan haha! No no no!
Jag kanner mig sa korkad pa bade SVT:n, kemin och matten. Fattar rien de tout arligt talat.
Men det ar skitsamma. Lararna har faktiskt borjat acceptera att jag ar IQ befriad i skolan vilket kanns utmarkt.

Idag berattade min kemilarare for mig att det ar mycket viktigt att jag har koll pa vad en molekyl och en atom ar for nagot.
Haha.
Men det kanns battre att lararna (eller kemilararen iaf) tror att jag kan mindre an vad jag kan an tvart om....

Jag har hittat en tenniskompis pa skolan ocksa! En tjej som heter Chloe och gar i min parallellklass. Vi ska kanske spela i helgen! LYCKA! =)

Pa TPE:n har jag Camille och Mayssa bestamt oss for att forska om "la croissance des cheveux".
Ett mycket intressant amne maste jag saga! Visste ni forresten att haret pa en mannska fortsatter att vaxa 2-3 manader efter doden? Det visste inte jag.

Mina kompisar ar mycket roade over vissa ord i mitt lexikon. Nu kan de saga "Etienne ar pervers" pa svenska. Och Etienne har ingen aning om vad det betyder.

Nu ar det middag. Skriver snart igen. Ska forsoka uppdatera lite oftare.

Hejsan!

Nu ar jag tillbaka i skolan igen efter att ha sovit en natt hos familjen.
Det kanns sadar maste jag erkanna. Har varit lite deprimerad sedan i sondagskvall.
Lektionerna ar sa svara och jag fattar nastan ingenting! Dessutom ar lararna inte alltid sa forstaende med att man ar svensk och inte kan spraket sa bra. Vissa av dem vet inte ens om att jag kommer fran Sverige...
Matten och Kemin ar nastan varst. Nivan dar ar mycket hogre an i Sverige och jag har jattesvart att hanga med pa genomgangarna. Dessutom far vi laxor efter i princip varje lektion och jag har ingen chans att klara av allting! Jag vet att det inte spelar nagon som helst roll vad jag far for betyg (eftersom jag ar har for att lara mig spraket och ta del av Frankrikes kultur). Jag ska ju ga om tvaan i Sverige. Men det ar anda svart for mig att bara skita i allting for jag vill ju fatta. Och lararna tycker inte riktigt att det ar okej att man inte forstar nagot...
I gar bytte jag rum har pa internatet. Nu bor jag med en tjej som heter Emelie och gar i min klass, samt Leslie i Terminale. De ar valdigt trevliga och man skrattar mycket tillsammans med dem! Men det kanns lite jobbigt ibland eftersom man inte kan saga allting som man vill saga...
Rummet som jag bor i nu ar jattestort (och badrummet ocksa). =) Ungefar dubbelt sa stort som mitt forra och med utsikt over sjon! Det ni!
Idag har jag tre timmars matte kl 13.30. Jag fattar inte hur jag ska overleva det... Men som tur ar har jag schyssta kompisar som forklarar for mig nar jag inte forstar! Sylvain (min vardpappa) har ocksa hjalpt mig en del med matten hemma. Sa tills idag har jag iaf klarat av alla matteuppgifter forutom en som vi har till laxa idag. Och det kanner jag mig stolt over!
Min vardfamilj ar varldens gulligaste och stottar mig jattemycket nar jag kanner mig nere och langtar hem. I gar gjorde Joëlle pannkokor med nutella till middag for att hon vet att jag alskar det! Aven de sager att jag inte ska ta sa allvarligt pa skolan utan att jag bara ska gora det jag forstar och strunta i det andra. Sa jag forsoker printa in det i min hjarna. Mamma och pappa sager detsamma - och tacka gud for att jag kan ringa hem gratis till Sverige hos vardfamiljen, utan dessa samtal hade jag nog inte klarat den forsta tiden i skolan och pa internatet...




 

Jag har overlevt min forsta skolvecka i Frankrike!

Och jag ar mycket stolt over mig sjalv.
Som enda svensken pa skolan blir man snabbt kand bland alla elever haha...
Internatet var verkligen jattefint! Det ar helt nybyggt och allting kanns nytt och modernt. I varje rum finns tre sangar, tre garderober som gar att lasa, tre skrivbord med hyllor over, ett badrum med dusch och tva handfat (toaletter finns i korridoren utanfor) och tva stora fonster. Rumman har en rod fondvagg vid sangarna och resten av vaggarna ar vita.
Jag fick dela rum med tva fickor (Clarisse, och Violenn) som gar i Seconde (alltsa en arskurs under mig). De ar jattetrevliga men det ar lite jobbigt att vi inte gar i samma klass eftersom vi da inte har lektoner samtidigt... Sa pa mandag ska jag byta rum sa att jag kommer bo med tva tjejer som heter Flora och Marina och som gar i min klass. De ar jattesnalla och har lovat att hjalpa mig med det jag inte forstar - sa det kanns jattebra! Och sa kan jag hjalpa de med engelskan.
Pa morgonen vacks man kl.7 av personalan pa internatet. Sedan klar men pa sig och gar ner och ater frukost i matsalen. Till frukost kan man valja mellan yoghurt, flingor, thé, juice, mjolk och baguetter.
Sedan ska alla vara ute fran internatet kl halv 8. Efter det ar det skola som galler (som tidigast borjar man kl.8).
Forsta dagen var jattejobbig! Jag hade ingen aning om vart jag skulle ha lektion eftersom jag inte hade ngt schema, jag hittade ingenstans och jag kande ingen i min klass. Men allt gick bra tillslut.
Vi ar 27 elever i min klass - 17 tjejer och 10 killar. Alla ar jattetrevliga och valdigt hjalpsamma! :)
Jag har blivit valdig bra kompis med tva tjejer i klassen som heter Camille och Audrey. De ar supersnalla och hjalper mig med det jag inte forstar. I skolan antecknar alla nastan allting som lararen sager, och det ar jattesvart for mig att hanga med sa jag far skriva av mina kompisars anteckningar! Det ar jattebra for da lar jag mig att stava ocksa! ;)
Vi ater lunch ungefar vid halv 1 varje dag och maten ar ofttast jattegod. Men far forst ta en forratt (oftast finns det tva olika alternativ) sedan en tallrik med kott, fisk eller liknande och darefter en tallrik med nagot sort tillbehor. Och det basta av allt ar att vi far efterratt varje dag! :) Det kan tillexempel vara glass, yoghurt, chokladmousse, munkar osv osv. Dessutom far man alltid baguette till maten och ibland finns det frukt ocksa.
Det ar valdigt olika med vilka tider man slutar, men det ar oftast sena dagar... (Pa fredagar slutar jag halv 6!)
Efter att vi har slutat ar det overvakad laxlasning alla dagar utom onsdag och fredag och efter det ar det middag kl.7 som ar lika god som lunchen.
Efter middagen kan man titta pa tv i uppehallsrummet eller sa kan man bara umgas med alla som bor pa internatet.

Jag har jattesvart pa alla lektioner utom engelskan dar jag ar battre an resten av klassen. Har i Frankrike ar matten, kemin och biologin pa en mycket hogre niva an i Svergie, sa jag fattar nastan ingenting. Men det ar skitsamma! Och franskalaktionerna ar inte sa latta de heller, Voltaire och hans Candide forfoljer mig aven har i frankrike...

Igar hade jag EPS (idrott) for forsta gangen och sjalvklart borjar vi med att ha ett trevligt beeptest! Vi var tva klasser som hade idrott samtidigt (vilket ar ungefar 60 elever). Det var bara 8-10 personer som kunde gora testet samtidigt vilket innebar att resten av eleverna kollade pa nar man sprang. Jattekul att ha en publik pa 50-52 elever nar man springer tills man stupar... Men det gick ratt bra iaf.

Nej nu far jag snart kramp i fingrarna av att skriva sa jag tror det ar dags att avsluta min lilla berattelse om livet pa en fransk internatskola. ;)
Jag vet att jag inte har berattat om min vardfamilj an, men det kommer!

Ja just det! Det glomde jag saga! Pa onsdagarna borjar jag inte forran 12.30 eftersom jag inte har nagot LV2 (sprak). Jag kommer darfor aka hem fran internatet pa tisdagskvallen och sova hos varfamiljen. Pa sa satt far jag en lang och harlig sovmorgon iaf 1 gang i veckan! :D Det kanns super!

PUSS! ♥

Onska mig lycka till!!

Ikvall flyttar jag in pa internatet och imorn borjar skolan.
Pirrigt varre maste jag erkanna.
Nytt inlagg kommer i helgen!

Jag ar GLAD!!!!!!!!

Min underbara vardfamilj har ordnat sa att jag kan ringa hem till Sverige helt gratis fran nagon sorts ip-telefon!!!!
Jag ar sa glad sa jag vet inte vad jag ska ta mig till! haha :D
I och forsag sa kommer jag bara kunna ringa pa helgerna nar jag ar hos vardfamiljen, men anda!!!
Iiiiiiiihhhhh vad jag ar glad!

Jag lovar att det snart kommer ett inlagg om hur jag har det har i frankrike!
Jag har sa mycket att beratta!
Bisous!♥

RSS 2.0