Kanal 5

Jag sitter och kollar på reprisen av Vem kan slå Filip och Fredrik? på kanal 5. I den första reklampausen efter att en deltävling är avklarad kommer det reklam om nästa veckas program av just Vem kan slå Filip och Fredrik? I denna reklam avslöjas att Filip och Fredrik blev besegrade i förra veckans program. Som alltså är just det program som kanal 5 sänder reprisen av. Jahapp, det blir ju spännande att se vem som vinner. Verkligen.

Yesterday hey hey

Igår blev det lite shopping (varför klingar det ordet alltid fjortis?). Inhandlat är:
- en röd mössa från hm
- lotion o ansiktskräm
- hårfärg till att göra ljusa slingor med
- en bok! (vilken säger jag inte)
- chirre
- nagellack
Igår kväll såg jag Jeepers Creepers tillsammans med två mates. Jag kan medge att den var asäcklig - till en början. Men mot slutet blev den bara övernaturlig.
Idag skall jag iväg till Paris (hästis ej stadis) och rida för en tjej som heter Jennifer för första gången. Det känns lite pirrigt men det går nog bra, Paris har faktiskt varit duktig på sista tiden. Jag ska komponera ihop en snygg outfit till oss två. Typ matchande schabrak och tröja. Eller så kan vi ju försöka efterlikna de här:
Säxy

PÄÄRIS

Pärran var snällis idag. Jag red ut bland alla höstlöv och lekte Ronja Rövardotter och galopperade uppför alla uppförsbackar. Sen blev Paris rädd för en såg.

Bloggportalen

Nu har jag registrerat min blogg på bloggportalen och förväntar mig därmed en våg av nya, inläggstörstande läsare som bara väntar på att få leverera roliga, intressanta, nej fyndiga(!) kommentarer.
I väntan på att ni hittar hit drar jag till Paris!
(Alltså inte till Paris - staden, utan till Paris - hästen. Mycket tråkigare jag vet, men hon är en fin och snäll häst i alla fall.)
Död gris som jag åt i Frankrike

Au revoir

Filmmm

Jag hade helt totalt glömt bort att jag fick två biobiljetter av Internationella programkontoret för att jag ställde upp på intervju och bilder till deras nya broschyr som kommer ut snart!
Man kanske skulle ta att se en FILM. En film, en film...
Typ denna:

Aschberg

Jag sitter och kollar på Aschberg på tv8. Ikväll gästar Dessie, Kissie och Pao. Låter ungefär som om det är Telitubbies han har i studion. Antagligen ligger deras intellekt på samma nivå. Jag menar, Kissie framstår som vettig bredvid de andra två. Då är det någonting som är fel.
Senare in i programmet kommer en fet man in i studion som, otippat nog, bloggar om mat. Han har med sig testiklar, hjärna, tunga och ögon som alla i studion sitter och knaprar på. Det uppstår en ganska mysig stämning och när Kissie väl har vågat smaka (en testikel) följer de andra hennes exempel och käkar av tungan. Sjukt!
(Fast jag har käkat kotunga i Frankrike förresten. Med olja och vinäger. Ganska saftigt.)

Cinemat

Igår var jag på Cinemat, en mycket trevlig tillställning som starkt rekommenderas!
God soppa, film och billig bira!
Vad finns det meeer? Men vad finns det MEER?? (Replik ur Svanprinsessan)
Au revoir

KRAKOW

Mmmm mmmm mmm!
Krakow är bokat och jag taggar sönder. Men det är ju om ett tag vi far så jag hinner nog lugna ner mig.
HAHA Lurad! Inte då...

En timme, en plus !

Om man är syster på Sofiahemmet och har en syster som heter Sofia så är man Sofias systers syster Sofia. Cooolt va?

HSP

Här sitter jag och taggar Högskoleprov! Övade på orddelen idag och uppnådde mitt hittills bästa resultat - 34/40 . med viss (minimal) hjälp från mor och en överskriden tid. Men i alla fall!
I övrigt har jag inte övat mer än så. Jag vet att jag borde, men jag orkar inte.
Det får gå skit den här gången, det kommer göra det, ja jag nästan vill att det ska gå skit den här gången! (Nästan.)
Jag ser det hela som ett litet experiment, för att se hur det går till bara. För att vänja mig vid situationen. För att få känna på ett högskoleprovsmisslyckande.

Jag skulle hemskt gärna vilja publicera ett litet inlägg här och nu.

Så då gör jag det. Här är det!

Ville bara klargöra en sak innan jag går och lägger mig

Man har värk.
Och man gör verk.
Tack för mig.

Svart på vitt

Hej jag heter Susanna och jag är ett levande bevis på att man inte ska dricka kaffe innan man går och lägger sig.
Ser ni förresten hur fint världen framträder ur en kopp svart kaffe? Det kunde man inte tro. Mmmmmm, riktigt fint!

Hans Blix

Hanna Hellquist och Hans Blix. Foto: SR.
Här ser ni honom. Till vänster i bild, alltså!

hej hej hallå

Jag har börjat se ett mönster i mitt liv på senaste tiden. Jag har utvecklats till att bli en gammal, ja en mycket gammal kvinna. Lyckligtvis syns inga fysiska tecken på att detta skulle stämma, än så länge är det mitt handlande och tyckande och tänkande som skriker mycket gammal kvinna (eller kanske medelålders kvinna, men ja, i alla fall).
Alltså, som imorse till exempel. Jag kliver på bussen med min kaffemugg-termos i grönt (en ful grön färg kan tilläggas), sätter mig visserligen ganska långt bak men det är bara för att man har mer benutrymme på platserna längre bak. Jag tar upp mobilen, kopplar in hörlurarna och startar upp morgonpasset i P3. Sedan lutar jag mig tillbaka och sipprar på mitt kaffe, som vilken annan medelålders kvinna som helst hade gjort.
På bussen kliver en barngrupp på och två av barnen klämmer ihop sig på sätet bredvid mitt. De börjar genast rota i sina ryggsäckar fyllda med stinkande matsäck. Men jag bryr mig inte om barnen mer än att jag antar en något äcklad min och lyssnar vidare på Hans Blix som pratar om svampar och mattor. Jag finner detta mycket intressant.
Nu sitter jag här och pluggar psykologi. Jag läser om herr Sigmund Freud. Samtidigt äter jag en ost som består av morgonmjölk från kossan och kvällsmjölk från kossan på vardera sida om ett lager med aska. Det låter som en helt bisarr ost. Jag finner den mycket god. Här nedan finns en bild på osten.

Morbier
Tyvärr luktar den äckligt.

Höll nästan på att glömma

Tänkte länka till en bra blogg som jag nyss har upptäckt. Webbadressen är http://blondinbella.se (klicka på länken eller skriv in det i ditt adressfält).
Hoppas fler av mina läsare kollar in lite då och då på hennes blogg. Hon heter Isabella och skriver om det mesta av det bästa samtidigt som hon är en riktigt COOL MUF:are.
Säger bara, CHECK IT OUT!

FUCKBOOK

Blä jag hatar facebook så jävla hårt just nu. Jag har skapat ett jättefint litet event för badfredagen som jag skrev om i förra inlägget. Ja, och så skulle jag bara till att bjuda in mina söta vänner till eventet. Jag kryssade pliktskyldigt i de som jag skulle kunna tänka mig bada med (med undantag för en eller två eller tre eller fyra personer som blev i-kryssade i alla fall) och tänkte att äntligen... klart!
Icke.
Det fungerade liksom inte... Ja, så jag kryssade i igen.
Samma sak.
Ett tredje försök.
Ingen framgång där.
Tillslut så loggade jag in på pappas jobbdator för att göra ett sista försök.
Ingen framgång.
Ett till försök.
Ingen framgång.
Så, ja, jag gav upp.
Jag är fail. Allt är fail. Facebook är fail. Hör ni det?!!? FAAAAIIIL!

Höstlovsplaner

Nästa vecka är det ju faktiskt höstlov, kom jag just att tänka på. Då är ju den stora frågan vad sjutton man ska göra med all denna lediga tid? Kollade lite aktiviteter som Stockholms stad har anordnat och såg att det är baddisco i Högdalens simhall på fredagen. Det låter ju sjukt najs, eller hur!
13.00-15.00 Baddisco! Dans, hopp och bad, Stora bassängen.
15.00 Flakdisko! Danstävling i stora bassängen!
Vi ses i plurret!

Bampabamp!

Jag visste det!
Jag är inte på filmhumör idag. Jag blir uttråkad. Åååååååh jag vill plugga psykologi! det vore så himla roligt! FETT synd att jag inte har min fucking bok hemma. Men det är klart, hade jag haft den här så skulle jag ha velat kolla på film istället.
Jag har just hjälp pappa med att förstå sig på Spotify (dagens goda gärning!).
Hej och hå, nejee, menar hej dååå!

Män som hatar kvinnor

Nu skulle jag egentligen lägga mig ner i sängen och plugga psykologi inför provet. Men det är lite svårt när man har glömt boken i skolan. Too bad det också. Då är jag helt enkelt tvungen att se Män som hatar kvinnor. Åååååååh, eftersom jag har läst böckerna så förväntar jag mig en stor besvikelse. Sån är jag. Men vad gör man inte, nåt måste man ju i alla fall göra när man nu, tråkigt nog, inte har sin bok hemma. BLä, vill inte.


Blog awards

Tyvärr var jag tvungen att tacka nej till blog awards trots den stora bloggerskan jag är. Var nämligen på en mycket trevlig middagsbjudning igår för att sedan dra vidare in till DOVAS - the place to be. Så jag kunde helt enkelt inte närvara i vimlet på Café Opera. Too bad.
Jag är glad för Calles skull. Han vann priset för Årets manliga blogg. Eller gladast är jag nog för att inte blondinnils vann. Man ja, ni fattar. Calle är en sån där SKÖN kille.
Resten av bloggerskorna som vann bryr jag mig faktiskt inte om. Kul för dem, eller nåt.

Du har vart ihop med Leonardo DiCaprio

Jag sitter här och funderar på vad det är att vara vuxen. Vad betyder ordet vuxen egentligen? Vad innebär det att man är det? Jag tror att jag var ett vuxet barn när jag var liten. Men att jag var som en liten vuxen rebell som ändå ville vara jobbig och sätta mig emot saker. Ibland utan anledning. (Ibland.)

Jag tror att man har blivit vuxen när man bara bryr sig om sig själv. Det är ett stadie man kommer till och åldern för när man gör det varierar. Vuxna människor (särskilt män och med undantag för kvinnor med barn) är renodlade egoister. Men de är skickliga sådana. De vet hur man döljer det. Och de vet hur man låtsas bry sig om andra, men de gör det helt enkelt för att må bättre själva.
Jag är på väg att bli vuxen men jag vågar inte riktigt för jag vet att tiden ännu inte är mogen för min del. Fast vuxenlivet är smartare än så. Det har lärt sig hur man manipulerar människor och att det liksom gäller att ta det i små, små steg i taget för att verkligen lyckas. Att hela tiden tänja lite på gränserna, det är vad som krävs.
Sedan finns det bakåtsträvarna. (De finns alltid där.) Det är människor som kämpar för att inte låta sig manipuleras helt enkelt. Marcus Krunegård är en sådan, Alex Schulman för 3 år sedan var en sådan och jag kan inte låta bli att förundras över de här bakåtsträvarna. Det är så himla vacker att det finns sådana att det nästan, men bara nästan, känns som att jag borde göra samma sak. Sträva bakåt eller bara stanna upp. Ta av den tråkiga tiden och ge till den roliga. Lite som Robin. Robin Hood.

tröööööötT

Har varit hos hästen ikväll. Det är ganska skönt att åka upp lite senare på kvällen istället för då är det inte lika mycket folk där och man kan gå runt för sig själv och vara asocial och bara prata hästspråk. Linda var där samtidigt så vi red tillsammans i ridhuset. Funderar på att ta en lektion nån fredag framöver. Vore kul och nyttigt!
Förresten så hörde jag på radion att Marge Simpson(!) ska vika ut sig i novembernumret av amerikanska playboy. SJUKT! (Eller NAJS! Beror på hur man ser det.)

hej och hejdå

Nu är det slut på den fina tiden här i Sverige. Nu är allt trist och grått och svinkallt. Svinigt. Jag är fortfarande orolig för influensa vaccinet. Jag vill verkligen inte ta den där sprutan. Men jag vill ha vaccinet. Det borde finnas en lösning för oss spruträdda, men jag antar att det bara är att bita ihop och tänka att om några sekunder är det över. Fast egentligen så är det värst precis innan man ska ta sprutan. Det är då man sitter och tänker att "nu kommer den snart, nu sticker hon snart in nålen i armen på mig och sprutar in någon konstig vätska" och så glömmer man bort att andas. Dessutom är det totalt omöjligt att slappna av i armen. Så jag sitter alltid och spänner mig, fast jag vet att det blir värre då. Det jobbiga är att man heller inte vet om det kommer bli två sprutor eller bara en för vaccinet mot svininfluensan. Jag får se det som någon form av kognitiv beteende terapi det här med vaccinsprutor. Jag måste ju någon gång förstå att jag faktiskt inte dör av att ta en spruta - tvärtom kanske jag dör om jag inte gör det.
Nu ska jag åka till en häst, hej med er och på återseende.

godnattvisa

Hahahahaha, jag tar ledigt imorn!
Haha, jag sjunger en sång!
Hahahha, jag gör yoghurt nångång!
hahahahahahah
hahahahaha
haha
haha
hahahahahahaa
mmm jag "ryser"!
haaaahhhhh

Hej hej, hejhej hej

Mmmmmm.....!
Jag sitter i mitt kök just nu och slöpluggar lite, dvs pluggar sånt som inte är alltför ansträngande och lite kul. Samtidigt äter jag en smarrig lakritssnurra, dricker jordgubbssaft och lyssnar på TV:n, helt omedventen om att klockan är 00.10. Men vad gör väl det, livet är bra mysigt ibland! I LIKE IT LIKE IT LIKE IT.
Imorn ska jag leka stor och åka till universitetet och lyssna på föreläsningar hela dagen. Sedan ska jag ut till stallet, förhoppningsvis innan det blir mörkt, och rida Pärran. Och så borde jag plugga lite franska också, så att jag inte är helt lost till provet på fredag.

sovdags

Nej nu är klockan typ kvart i fucking lilla 1 så jag borde ta och tänka på min skönhetz-sömn. Eller vänta NÄ, jag behöver ingen jag behöver bara sova för att typ ladda upp för att stå ut med alla andras beundrande blickar liksom. Shit det är sajk ibland hur alla typ kollar fett mycket man orkar till slut inte reagera. Liksom mina första månader som snygg tänkte jag typ att de trodde att jag hade en lapp på ryggen eller nåt (för jag visste att jag inte hade det). Men sen nu har alla fattat att det är för att de vill ha mig så jävla håååårt. Sorry, man kan inte få allt i den här lilla världen boys, ni lever inte mitt liv liksom!!!! (!!)

Grötigt

Öh, nej var ska man börja när man har 1 miljon saker att ta tag i. Och när man dessutom har spring i benen för att man har suttit still hela dagen och bara käkat kanelbullar och druckit kaffe. Alltså, det fanns sex stora butiksbakade bullar i påsen i köket imorse. Nu finns det en och en halv kvar. Vad hände?
Fast det gör inte så mycket, jag kan äta den sista (syftar på den som är hel) till frulle imorn om ingen annan hinner före.
Imorn har jag en lektion kl 11 sen är resten av dagens lektioner inställda. Jag ser framför mig en härlig vecka med sovmorgon (tack vare inställd fysik) på tisdag, forskardagar ons-tors och en lektion på fredag (med franskaprov i och för sig, men ja en lektion är det som ses som det väsentliga).

HAHA

När man drömmer att man har ett kylskåp fullt med öl i slutändan av sängen, då är man besatt!

Hur känns det nu?

Och jag flyger över gatorna vi vinglat på

Det är konstigt

De kändes mycket längre då

I mörkret och en lekplats mitt I natten

I gruset glänste diamanter

Du sa ingetting finns kvar här för mig

Väder och lite annat tjaffs

Godmorgon vänner,
jag är väl medveten om att klockan just slagit tio över två men det skall inte få mig att komma ur mina mjukisbyxor. Jag planerar att sitta här på min plats i soffan ett bra tag. Det är nästan mörkt ute för att himlen är så grå, och det blåser (det skulle nästan vara på sin plats att använda ordet "stormar") och ja, nu kom det - regnet.
En riktig innesittardag alltså. Det skulle kanske vara på sin plats att jag tog tag i den där rapporten. (Jag gjorde faktiskt motionen igår morse.)
Adjöss, jag går till sjöss.

En dröm

Jag drömde en märklig dröm inatt. Jag drömde att jag var i Frankrike, någonstans vid havet där jag aldrig hade varit tidigare. Det var svinkallt där, blåste så mycket att man kunde stå och luta sig mot vinden. Av någon underlig anledning så skvätte det alltid upp vatten från havet, var man än befann sig.
Jag var där med min vän Camille och hennes familj. Dagen till ära så skulle vi ut och segla. Jag kommer ihåg hur jag bylsade på mig massor av regnkläder och vanliga kläder för att hålla mig varm. Till slut hade jag så mycket kläder på mig att jag knappt orkade bära upp mig själv. Det var tungt att lyfta benen och ännu tyngre att kliva ombord på segelbåten som skulle ta oss ut på öppet hav i det blåsiga vädret.
Jag minns inte hur själva segelturen gick till, jag minns bara att vi faktiskt kom tillbaka vilket jag blev glad för just då. Men när jag sedan äntligen kliver av båten så tittar jag på klockan. Den visar 13.40 och mitt flygplan tillbaka till Sverige skulle gå 14.59. Jag kommer ihåg hur jag springer in i huset och försöker packa ihop alla mina saker i en resväska jag hittar. Sen kastar jag mig på en buss som skulle ta mig till flygplatsen, utan att säga hej då eller ens så mycket som vinka till Camille och hennes familj, men väl på bussen kommer jag på att jag har glömt en väska - min ryggsäck. I väskan fanns min samhällsbok (den såg ut exakt som min franskbok men jag minns att det var samhällsboken i alla fall) och min ipod. Egentligen var det säkert fler saker i ryggsäcken, men det är just ipoden och samhällsboken som jag minns tydligast. Ipoden bryr jag mig inte så mycket om i drömmen, det går säkert att lösa, men att jag har glömt samhällsboken hos Camille gör mig helt bedrövad. Jag kommer ihåg att jag ringer mamma men jag kan inte nå henne för jag sitter på en buss mitt ute i ingenstans. Jag börjar helt enkelt att göra en övervägning av situationen och antalet möjliga utvägar. Antingen hoppar jag av bussen på väg till flygplatsen och försöker på något sätt ta mig tillbaka till Camilles hus där samhällsboken finns, eller så åker jag vidare med bussen så att jag kanske hinner med planet.
Jag bestämmer mig i all hast för att hoppa av, här och nu och på en gång, tout de suite. Jag skriker till busschaffisen att stanna med en gång - jag har glömt en väska! Bussföraren stannar och jag kastar mig av. När jag ser bussen åka vidare kommer jag ihåg att jag faktiskt hade min stora resväska i bussens bagageutrymme. "Merde !" tänker jag och börjar gå tillbaka. Så går jag och går och går och går men det verkar som att bussen har åkt jättelångt, så jag kommer aldrig fram till något ställe där jag känner igen mig.
Det finns heller inga människor ute på gatan, för det är ett gammalt nerlagt industiområde jag vandrar genom. Så sätter jag mig ner och tänker "Nu går jag här utan varken samhällsbok eller resväska. Jag har ingenting kvar. Om jag hade suttit kvar på den där bussen hade jag åtminstone haft någonting. Nu har jag ingenting. Ingenting alls."

En haj


Jag önskar att jag vore en haj. Då skulle jag smaska lite på folk och låta de tro att jag ska äta upp dem. Sen i sista sekund så nöjer jag mig med att bita av ena foten och säger "HAHAAA det trodde du inte va?!?! DEN HÄR GÅNGEN bet jag av foten så där hade du tur! Nästa gång tar jag kanske hela benet, eller varför inte båda va?!" Sen skulle jag simma iväg och leta surfingbrädor att knapra på. Najs liv det vore!

Nålstick<3

Jag hörde på nyheterna att vaccineringen mot svininfluensan ska börja vecka 42. Dags för mig att börja panika redan nu då!

1:a

Idag är det första oktober. Jag har svårt att fatta att det bara är tre månader kvar på det här året. Tre månader känns som ingenting. Det enda jag har gjort idag är att sova. Det är konstigt hur en mänsklig varelse kan vara så trött egentligen. Jag somnar så fort jag kommer hem från skolan och sätter mig ner.
Imorn har jag bara en lektion - franska - men jag har 1000 andra grejer som jag verkligen borde ta tag i. Måste skriva motionen (den är redan försenad men jag tänker göra den ändå), måste göra labrapporten (också försenad), ta tag i p100, franskan... Ja listan fortsätter. Ska ut till Paris imorn och rida också. Hon ska skos vid halv fyra men jag lär inte hinna dit förrän vid fyra-tiden om jag åker direkt efter skolan. Jag hatar att det blir mörkt så tidigt numera.

Oktober idag

Never make someone your everything, because when they're gone, you have nothing.

RSS 2.0