Idag är det lördag, tror jag?

Dåligt med uppdateringar på sista tiden.

Dåligt med kommentarer på sista tiden.

Kanske hänger det ihop?

Pirater, pirater...

Igår träffade jag Claire. =) Vi gick till Espresso House och fikade och efter det blev det bio (Pirates 3). Jag erkänner att jag syndade. Jag åt en muffins. En stor. En chokladmuffins. Men för att se det från den ljusa sidan så åt jag inget onyttigt under filmen, så det kanske väger upp lite. Ja det gör det. Och dessutom - mitt och Mulkis "diet project" är över sedan skolavslutningen.  Så, så syndig var jag kanske inte. Haha nej men skämt å sido!
     Filmen var ganska bra faktiskt, fast jag hade vissa svårigheter att hänga med i svängarna. Det var ju liksom ett tag sen man såg ettan och tvåan - så jag skyller väl på det! Mitt i filmen frågar jag Claire:

- Asså vem är den där Davy Jones egentligen som de snackar om hela tiden? Jag har aldrig fattat det.

     Men bra liksom! Hela filmens huvudkonflikt handlar ju om Davy Jones! Så det underlättar kanske att ha koll på vem det är! Han har ju ett relativt särpräglat utseende så det är ju ganska svårt att missta sig. Men men, så kan det gå... Stundtals kände jag mig lika förvirrad som den hallucinerande Jack Sparrow i filmen. Med undantaget att jag i alla fall inte såg kloner av mig själv i filmsalongen. Tur det. 


Davy Jones. För det vet jag.

Filmen var alldeles för lång. Det är bara att konstatera.
Jag sov hos Claire och så blev det lite shopping dagen efter. 
     Imorgon ska jag träffa Emelie. =) Jag hoppas verkligen att det blir bra väder då. Annars jävlar blir jag arg. Jag är  trött på regnet, punkt slut. 


SL och projekt "Rädda Venedig"

     Goddagens,
det skulle egentligen ha blivit en trip till NK-rean idag. Men orka hysteriskt långa köer med hysteriskt galna människor. Nej. Och framförallt, orka att vara där till 08.30 när man har sommarlov! Nej, det orkade i alla fall INTE jag.

     Vad jag däremot orkade var att spela två timmars tennis i Drottningholm.
Sjukt roligt faktiskt! - När jag väl kom dit vill säga... Min buss var 32 minuter försenad. Men ja! Och när den väl kommer (efter 32 minuter alltså. 32!) Så är det bussbyte vid tappström varpå jag tvingas vänta ytterligare två minuter på bussen det är byte med. Tacka gud för god framförsikt.

     På tal om bussar kom jag just på att jag (i mina yngre dagar) skrev en argumenterande text om just SL's busstrafik. Det var en uppgift i svenskan där vi fick välja ämne själva. När jag tänker på det så var det ett ganska udda val av ämne. Mina klasskompisar valde att argumentera mot ämnen som mobbing eller rökning. Men jag valde SL's busstrafik. Jag var väldigt arg i den texten. Kanske skulle man ta och sända iväg ett mail till dem och bifoga texten. Från Allan 12 år eller något...
 
     Haha, och när jag ändå kom in på ämnet argumenterande texter så vill jag minnas att jag skrivit ytterligare en text för samma lärare som jag skrev texten om SL's busstrafik. Det var i åttonde klass och jag valde att argumentera för ett mycket komplicerat projekt för att rädda Venedig från översvämmningar. Jag var väldigt insatt i ämnet och läste långa rapporter från organisationer som Greenpeace, typ. 
     Jag höll ett argumenterande tal inför klassen om det här ämnet. Efter min 10 minuter långa redovisning räcker någon upp handen och frågar:
- Är det inte alltid översvämmningar i Venedig? Husen där ligger ju i vattnet...

Midsommar

image31
Bella & Alice!

image32
Midsommarblommor

image35
Jag red islandshäst! =)

image38
<3<3

image34
Middag med delar av släkten.

image36
Yummy!

image39
Sol

Tidsfördriv?

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

How are you feeling today?
I'm OK - Christina Aguilera

How do your friends see you?
God Knows - Mando Diao

Will you get married?
High Speed - Coldplay

What is your best friend's theme song?
Fidelity - Regina Spektor

What is the story of your life?
Antidote - The Hives

What was high school like?
I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer - The Cardigans

How can you get ahead in life?
Dancing In The Moonlight - TopLoader

What is the best thing about your friends?
Early Winter - Gwen Stefani

What is tonight going to be like?
I Bet You Look Good on the Dancefloor - Arctic Monkeys

What is in store for the remainder of this weekend?
The Hardest Part - Coldplay

What song describes you?
Nothing Came Out - The Moldy Peaches 

To describe your grandparents?
 Nightswimming (with Michael Stipe) - Coldplay

How is your life going?
Ruby - KAISER CHIEFS

What song will they play at your funeral?
Underneath It All - No Doubt Feat. Lady Saw

How does the world see you?
When the sun goes down - Arctic Monkeys

Will you have a happy life?
Morning Glory - Oasis

What do your friends really think of you?
Crazy (Gnarls Barkley cover) - The Kooks

Do people secretly lust after you?
Stockholms Kyss - Lars Winnerbäck

How can I make myself happy?
Running up that hill - Placebo

What should you do with your life?
You're The Reason I'm Leaving - Franz Ferdinand

Will you ever have children?
Take It Easy (Love Nothing) - Bright Eyes



Hahahaha, läskigt passande svar på vissa!
Men No Doubt på min begravning? Njaee... skulle inte tro det va!

HATA Göteborg

Yo!
Sitter och lyssnar på deppmusik av Coldplay. Jag är för trött för att sova så jag kan lika gärna sitta uppe och blogga ett tag.
Så, hur var min dag?
Jo, vid halv två mötte jag Emelie och Sonya. Vi satt hemma hos Sonya och gjorde allt och ingenting. Seglingen får bli någon annan dag när det är lite mera vind. Sonya har lovat att vi ska åka ut när hon kommer hem från Nice. (Nej, nej jag är inte ett dugg avundsjuk på henne. Vad är väl två veckor i Nice?)
     Något bad vid bryggan blev det inte heller på grung av Sonyas läskiga brännskada förorsakad av C´s moppe...hm! Det var iaf mycketväldigtjättetrevligt att träffas alla tre - det var alldeles för länge sen sist! Jag och Emelie lekte Extreme Makeover med stackars Sonya och efter det åkte jag och Sonya in till stan för att möta upp Claire och Karin.
Jag och Sonya åt middag i Kungshallen - wokiwokwok för min del och Tacos för Sonyas.
     Bion vi kollade på är ett kapitell för sig... "Hata Göteborg". Jag säger bara en sak - se inte den! Det var ärligt talat en av de sämsta filmerna jag har sett, någonsin. Noll handling, värdens sämsta bildkvalitet som man störde sig på sjukt mycket, ingen som helst handling, jobbigt överdrivna dialekter och världens sämsta slut. Det enda positiva med filmen var att Andreas Karoliussen från Fjorton suger spelade en av huvudrollerna. Han är typ söt. 
     Efter bion tittade Sonya och jag förbi en sväng hemma hos Emmy.

                  
Sonya                                 Nous                    Himmel

Just det, jag har fått ett till mail från min värdfamilj (det var det som förra inlägget skulle handla om btw), men jag lovar att berätta mer om det senare.
     Imorn åker jag upp till landet med la famiglia och kommer hem på söndag kväll.
Så - glad midsommar!


AAAAAAAHH!!!

Nej men gud så trevligt! Här har jag suttit och skrivit det längsta inlägget i den här bloggens historia, och just som jag ska ladda upp en bild (som en sista touch på inlägget) så försvinner allt jag har skrivt. Hela inlägget. Jag finner inte ord för min frustration.  
(Här nedan följer egentligen en lång rad svordomar som ej lämpar sig för min blogg men som ni själva kan föreställa er.) Adjö.  

Vart tog sommaren vägen?

Åh vad jag känner mig trött idag! Det är deppdeppidepp väder ute och känns inte alls som sommar... Har suttit hela dan (typ) och fyllt i försäkringspapper, CSN-blanketter och andra formulär som behövs inför Frankrikeåret. Jobbigt värre måste jag erkänna...

     I fredags låg jag och Najma på stranden vid södran och glassade. Tyvärr blev det inget dopp den här gången heller. Det kändes omöjligt att gå i längre än till knäna!
     Efter det gick vi hem till mig och bakade en smarrig kladdkaka till kvällen. Haha om jag ska vara ärlig så blev den faktiskt lite misslyckad... = väldigt kladdig och omöjlig att skära i. Men vafan, kladdkaka som kladdkaka! ^^ Så länge den är god så...
     På kvällen var vi hos Emmy med tjejgänget. Vi gluffade kladdkaka och satt uppe och pratade old memories. Det blev även en promenad (läs: rush) ner till vattnet för att titta på solnedgången. Mysigt, förutom dessa förbannade jävlans äckelmyggor som gottade sig på mina ben.


     
     På onsdag åker jag upp med mamma och pappa till landet över midsommar (fram till söndag), men innan dess ska jag träffa Claire på måndag (imorn) och förhoppningsvis kan jag och Emelie övertala Sonya att dra ut och segla på tisdag (eller hitta på nåt annat skoj)!

     Aaa just det, någon gång efter midsommarhelgen våldgästar jag och Anna Emmys hus!
Det blir nice nice! ;D


Smashing news!! ;)

image13
Rawr, heting där!

Wohoo! Jag bara måste berätta! Allas vår största och hetaste idol Per Gessle (grrr.. jag får rysningar bara av att höra hans namn!) - har börjat blogga!!!

Mitt liv är räddat, tack Perran för att du äääääntligen låter oss vanliga människor ta del av ditt glamorösa kändisliv.
Per, du är min gud!

Jag kommer sitta fastklistrad framför datorn hela sommarlovet eeeeendast för att kunna läsa din blogg och ta del av de senaste uppdateringarna! Så spännande!

Per Gessles blogg hittar du här! Vad väntar du på? Spana in, spana in, spana in, spana in!!! 

Det här får ni bara inte missa...! 

Första dagen på sommarlovet!

image12


Idag var första
riktiga dagen på mitt sommarlov! (Lördag och söndag räknas faktiskt inte.)
Jag passade på att sova ut lite längre än vanligt imorse. Det är ju trots allt lov! 

Lite senare körde jag ett kort men rätt så intensivt träningspass med styrka. Glömde att använda min nya pulsklocka, men den är nog mer tänkt att användas vid konditionsträning så det gjorde inte så mycket. Jag känner att jag har blivit lite inspirerad av Eri att börja använda pulsklocka när jag tränar... ;)
Jag har även bestämt mig för att jag ska försöka komma ut och springa lite oftare. Om det bara kunde sluta att vara så outhärdligt varmt på dagarna... 

Senare ringde Emmy mig och vi stack iväg till stranden vid södran och solade. Tyvärr så var vi för fega för att våga bada haha! Jag tror jag väntar ett tag med årets första dopp tills dess att det blivit lite varmare i vattnet... 

Har inte hunnit
skicka iväg mailet till min värdfamilj än... men jag ska försöka skriva klart det så fort som möjligt.

Imorn är det många som slutar skolan, så förhoppningsvis blir det lite party party då också...! =)

Bisous! 


Jordgubbar och kvällssol

image10

Det överlägset bästa
och godaste man kan äta på sommaren!
Ska sätta mig i kvällssolen på terassen med iPoden i öronen och smaska i mig dessa. 
     
Jäkligt skönt att vara ledig imorn och mer än två månader frammåt..!  

Pappa har ockuperat TV:n i vardagsrummet för att kolla på Franska Öppna. Hoppas faktiskt på att Federer vinner över Nadal. Men det ser tydligen mörkt ut för honom just nu...


Lite mer om mitt kommande Frankrikeår

Så, jag tyckte det var dags att berätta lite mer om vad det är som egentligen väntar mig efter sommarlovet. Därmed kommer här ett långt inlägg om just detta - mitt år i Frankrike!

Antagligen kommer jag flyga ner i slutet av augusti till Genève som ligger väldigt nära min stad Evian-Les-Bains. Läsåret börjar den 4:e september i Frankrike, men jag tycker det känns skönt att åka ner lite tidigare så att jag hinner lära känna min värdfamilj och omgivningarna i Evian. Dessutom tror jag att det är bra att ha "landat" lite innan skolan börjar...

Min värdfamilj bor högst upp i Evian-Les-Bains i ett litet område med tio hus. De tycker alla om att åka skidor vilket känns jättekul eftersom jag själv har ett gediget skidåkarintresse! I min värdfamilj finns fyra barn - 12, 16, 19 och 20 år gamla. Tjejen som är 16 år har precis gått ut seconde och ska börja i première (den franska motsvarigheten till tvåan, där jag alltså ska gå). Eftersom hon, liksom jag, går scientifique (naturvetenskaplig linje) så är det mycket möjligt att jag kommer hamna i hennes klass. Det är i alla fall vad jag hoppas på! Utöver fyra barn har min värdfamilj även två katter, två fåglar och två sköldpaddor - det kanske kan vara en tröst om saknaden av mina två hundar blir alltför stor... ;)

Som jag tidigare nämnt har jag ännu bara pratat med min värdmamma via mail. Men jag tycker redan att hon verkar supertrevlig!

Vad gäller skolan jag ska gå i så ligger även den i Evian. Anna de Noaille, som skolan heter, har ungefär 750 elever, ligger precis vid vattnet, har en stor idrottsförening (yey!), lediga lördagar samt ett alldeles nybyggt internat. Skolan ligger ju som sagt också i Alperna - med möjlighet till skidåkning. Kan det bli bättre, undrar jag?

Ju mer jag tänker, pratar om och funderar på det här året, desto mer längtar jag ner till Frankrike! Paristräffen, med alla andra svenska ungdomar som också deltar i programmet "Ett år i Frankrike", kommer givetvis bli en av höjdpunkterna!

Imorgon ska jag svara på det senaste mailet från min värdfamilj. Det känns lite smått osäkert att skriva mail på franska, så det tar ju lite längre tid än att skriva ett vanligt mail... Min värdmamma har lovat att skicka kort på familjen , så jag hoppas på att snart få ett nästa mail!

Ojojoj, jag skulle kunna fortsätta att skriva i all oändlighet men det är nog inte så roligt att läsa hehe... Så jag avslutar här med lite bilder på skolan och internatet!

         
Skolbyggnaden           Internatet                       Skolområdet

Nej nu måste jag nog tänka på att sova snart, ska upp tidigt imorn och spela tennis... Bonne nuit!

Välkommen till min nya blogg!


Evian-Les-Bains

Hej!
Jag kände att jag behövde starta upp en blogg för att helt enkelt kunna skriva av mig lite...
Sagt och gjort - här är jag!

Det känns som att det är mycket som händer i mitt liv just nu. Jag har precis gått ut ettan och har ett långt och skönt sommarlov framför mig.

I slutet av augusti åker jag till Frankrike som utbytesstudent i ett år. Där ska jag gå naturvetenskaplig linje i en riktig fransk gymnasieskola. Måndag till fredag kommer jag bo på ett internat på skolan, och på helger och lov ska jag bo i värdfamilj.

Jag är verkligen otroligt glad för att jag får möjlighet att göra ett sånt här år, och jag ser fram emot Frankrike jättemycket! Det här året kommer med stor sannorlikhet att bli ett minne för livet, men samtidigt känns det lite småläskigt måste jag säga. En ny skola i ett nytt land med nya vänner och ett språk jag inte kan särskilt bra... ja ni fattar!

Än så länge har jag bara haft mailkontakt med min värdmamma, men hon verkar hur trevlig som helst! Dessutom känner jag mig väldigt nöjd med min placering i Frankrike. Evian-Les-Bains verkar som en urmysig, alldeles lagom stor stad belägen i Rhône-Alpes (nära schwieziska gränsen). Så bättre förutsättningar för ett lyckat utbytesår kan man nog inte ha!

Men mer om det senare... Jag vill bara tillägga att jag kommer ha den här bloggen på prov till att börja med. Om det fungerar bra och jag känner mig motiverad att fortsätta skriva, så gör jag det. Annars inte.

Det var allt för den här gången, nu ska jag duscha, äta och göra mig iordning för kvällens skolavslutningsfirarnde!

À bientôt!

RSS 2.0