Palla blogga

Det är så jävla -07.

Spanarna

Åh jag fullkomligt älskar radio. Det finns så mycket fina program att lyssna på. Som typ "På minuten", "Moraltestet", "Christer i P3", "Pang Prego" och så... "Spanarna".
I spanarna kunde man, bland mycket annat, höra följande.
2010 är året då lejonet får nobelpriset för bäste vegetarian.
När sedan lejonet skall ta emot sitt pris utbrister han med viss förvåning "Men jag åt ju en antilop och två sebror till frukost idag. Inte är väl jag någon vegetarian heller."
"Neeej" svarar nobelkommittén "Vi vet, vi vet". "Men från och med idag så kommer du BARA att äta gräs!"
*Apploder*

Detta utspelar sig alltså på savannen, ehhm, jag menar i senaten.

Nu stämmer vi av lite på vägen

- Jag tänkte att vi ska ha en liten uppföljning här och se hur det har gått med dina mål, Susanna.
- Ehhh... haha... jo... okej!
- Vad jag har förstått det som så var det inte några dåliga mål du satte upp i måndags. Här satsas det högt minsann!
- Ooooh ja. Högt ska det satsas.
- Ja..?
*Tystnad*
- Det har väl gått sådär än så länge. Men misströsta inte! Det är faktiskt bara onsdag idag!
Summa summarum:
1. Alltså än har jag inte börjat läsa någon bok. Men jag har i och för sig kollat upp en del recept på nätet. Det skulle kunna klassas som att läsa kokböcker. Nej, visst ja! Kokböcker var ett undantag. 0 poäng.
2. Jag läste inte debattsidan i tisdags. Men den handlade om typ nåt jättetråkigt. Så jag läste ledaren istället. Fint. Jag kan väl få... 0.25 poäng för det. Idag ska jag läsa debattsidan!
3. Alltså nej... Jag har varken simmat eller yogat eller gymmat eller nåt liknande. Men jag skrev ju faktiskt de här målen i måndags. Och nu är det endast onsdag morgon. Jag kan ju inte springa på gymmet VARJE dag liksom. Idag ska jag faktiskt rida. I snön. Så jag borde få 0.25 poäng här också.
4. Jag skrev klart min romananalys. Attans vad bra den blev! Men jag ligger ju efter med en del annat. Äh, jag får en poäng här tycker jag! Jag var duktig med romananalysen, det var jag. 1 poäng.
5. Ingen öl sen i lördags, faktiskt! 1 poäng.
6. I måndags gick jag och lade mig typ 01.00... Jag kände mig ganska utvilad i tisdags kan man lugnt säga. Igår blev det... lite senare. Jag är hård mot mig själv här. Bättring måste ske. 0 poäng.
7. Okej det blev en fransk löksoppa igår till middag. Tillagad från grunden. Det bästa är när löken hackas och man får stå och storgrina. Det är helt underbart. Det är som att själva tillagningen är det fantastiska. Men jag blev inte sentimental alls faktiskt. (Jag grät av löken, jag lovar.) 0 poäng.
8. Inga kommentarer. 0 poäng.
Alltså har jag, på tredje dagen, så mycket som... 2.5 poäng! (Av 8 möjliga.) Förbättring bör ske.
Nu ska jag läsa debattsidan i DN. "Extrema oväder hänger inte ihop med ett varmare klimat"
Hörs! (Eller skrivs-läses.)

Önsketänkande

Mitt nya liv börjar idag (eller kanske imorn) och det ska se ut exakt såhär:
1. Jag ska sluta läsa skitlitteratur och bara läsa Kafka, Sartre, Strindberg och en del poesi. Även facklitterära böcker är tillåtna (om dessa är allmänbildande). Kokböcker är mitt enda undantag.
2. Jag ska läsa debattsidan i DN varje morgon.
3. Jag ska lära mig att nyttja mitt gymkort. Detta skall jag göra genom att göra aktiviteter som att simma och/eller yoga vilket inte är superansträngande och heller inte kommer leda till min död.
4. Jag ska lära mig att lämna in ALLA arbeten i tid och att faktiskt PLUGGA och ta tag i saker. Plugga är ju kul liksom, och frukt är godis! Eller...? Nä.
5. Jag måste sluta ränna ut på krogen heeela tiden. Det är inte hälsosamt.
6. Jag ska gå och lägga mig i tid på kvällarna. Vilket betyder INNAN 01.00. (Gäller vardagar)
7. Jag ska sluta vara besatt av att laga fransk löksoppa och bli sentimental när jag sedan äter den.
8. Jag ska sluta skippa lektioner för att jag inte "orkar" gå.

SHU

Här sitter jag som ett litet FETTO och äter chirre med guacamole som smakar FETT med vitlök, eyy najs bajs!

Jag säger som det är att allt är sådär, bara sådär, sådär som det är

Jag känner mig som Meursault. Totalt likgiltig inför världen. Som att min mamma dog idag. "Eller kanske var det igår". Det är så mycket som har stagnerat, fast allt runt om rör sig. Allt har sin gång, så som det alltid har haft. Och här sitter jag och tänker alldeles för stora tankar. Tänker att det liksom är nu man lever. Men det gör man ju alltid, egentligen. Lever nu, alltså. Så jag tänker att det är så det alltid kommer vara. Som att man går och väntar på att nuet ska komma framåt. Och sedan, när det har gjort det, när nuet är slut, då är det liksom bara slut. Happ, då var det klart, kanske man tänker när man väl står där. "Nu blev det som det blev. Var det det här som var tanken med allt? Var det rätt?" Men det kan man nog inte tänka när nuet väl är slut, tror jag. Och om man nu, hypotetiskt sett, hade kunnat det... Vad skulle det då spela för roll eller fylla för funktion? Det finns inget "gör fel, gör rätt" i den situationen. Det finns ju ingenting.

Du halkade på ett sånt där.. skal och jag skrattade sen föll jag ner och började sjunga på den där sången, du vet.

Det var länge sen jag var sådär rolig i bloggen. Hur gjorde jag? Vem var jag då? Vem är jag nu? Och vem fan är du!?
Nej allt kul platsar inte i bloggen, tyvärr, ni får väl skaffa egna intressen.
Idag fyller min käre gode vän 18 år och jag vill bara ut och fira. Tyvärr går det inte för sig, vi är i olika länder och det ligger andra länder där i mellan.
Imorn är det SACO-mässan så jag får inte glömma bort att fylla pluntan innan jag somnar. SACO-mässan kodar för fest så nu kör vi en psykologifavorit i repris!
Hej hej då

Man kan inte värma sig vid en eld som slocknat.

Eller?

Hjälp

Igår hände det. Det var en så fin kväll. Och sen när det bara inte kunde bli bättre. Då står han där. En meter bredvid mig. Vänster sida. Ingenting spelar nån roll, blicken rakt fram som i videon. The bittersweet Symphony, så har det vart i hela mitt liv. Krunkan var på Strand. Krunkan var på Strand.
Krunkan var på Strand.


RSS 2.0