GRATTIS TANIA!!!

image68


17 år idag!!!






Tappa inte hoppet!

Det kommer snart ett nytt inlägg. Jag lovar.

Nya planer! Nya planer!

Jag kommer inte åka ner till Frankrike förrän den 28:e.
Detta eftersom min värdfamilj ska åka och lämna sin dotter Gaelle (20 år) i Beligien den 25:e augusti (där hon ska studera).
Om jag hade flygit ner den 23:e hade jag alltså varit tvungen att nästan direkt åka med dem till Belgien, vilket känns lite jobbigt (när man precis träffat sin värdfamilj och kommit till ett nytt land). Så jag bestämde mig för att åka ner den 28:e augusti istället.
Då kommer jag tillbringa ungefär en vecka med min värdfamilj innan skolan börjar den 4:e september. =)

À très bientôt!

22/7

                 

HEJ

image52

Harry Potter and the Order of the Phoenix

image50

    Okej, jag vet att det har varit lite väl mycket tjat om Harry och hans vänner här i bloggen.
Den senaste boken är för övrigt en av anledningarna till varför det inte blivit så mycket bloggande på ett tag.
Men nu är det faktiskt så att jag dagen till ära såg film nr 5 (jag läser bok nr 7 för er ej så insatta) med Claire och Mulki!
    Jag blev faktiskt glatt överraskad (hade väldigt låga förväntningar på filmen) av att den var så pass bra som den faktiskt var.
De tidigare filmerna (förutom möjligtvis den första) har jag tyckt varit totalt urusla. (Film nr 4 var en katastrof!
    Så, bortsett från scenen innehållande Harrys uppgörelse med Voldemort (jag vill inte avslöja för mycket...) som var bedrövligt gjord av Daniel Radcliffe (han såg ut att ha fått akut magknip), var filmen riktigt bra i jämförelse med de tidigare!

Betyg: ♦ ♦ ♦

image49
Stackars tjej förresten, som var vungen att ta om den här scenen
med Daniel Radcliffe över 30 gånger! Euw! Daniel Radciffe liksom!

image51
Man undrar ju lite hur hans skådespelarkarrär ska
sluta när han gör scener som den här (obs! finns
värre bilder) vid 18 års ålder... Liksom daaah! Har
vi någonsin bett om att få se en naken Harry Potter!?
Jag får mardrömmar...

Lite fler tankar om Fankrike

     Det finns egentligen inte så mycket nytt att säga om mitt Fankrikeår. Dagarna går och jag både längtar och känner ångest. (Längtar gör jag såklart mest!) Det är nu ungefär en månad kvar tills dess att jag sitter där på planet mot Genève, utan biljett tillbaka...

     Det känns väldigt jobbigt att behöva lämna ALLT här hemma. Fyfasen vad jag kommer sakna alla! Om jag tänker på allt roligt som har hänt det här året och på allt jag kommer gå misste om nästa år - ja då känns det lite tungt faktiskt... Men samtidigt så kommer jag få ta del av minst lika många upplevelser i Frankrike (om inte fler!). Skillnaden är bara att jag kommer dela nästa läsårs upplevelser med människor som kanske mer ser det som sin vardag. Och tillsammans med dessa människor (min värdfamilj och mina skolkamrater) kommer jag få ta del av en helt ny kultur och uppleva den "inifrån" på ett sätt som jag aldrig skulle kunna som turist i Frankrike.

      Jag ger helt enkelt upp min vardag i Sverige för att kunna ta del av min blivande värdfamiljs (och skolkamraters) vardag i Frankrike. Och det tycker jag känns som ett pris värt att betala, trots den jobbiga saknaden och känslan av att vara totalt IQ-befriad (för den känslan kommer finnas där!). 

     Somliga skulle kanske säga att jag förlorar ett år i Sverige på grund av Frankrikevistelsen (jag kommer ju börja tvåan i Sverige när jag kommer tillbaka, alltså året då jag egentligen skulle börja trean).
Men jag vill hellre se det som att jag vinner ett extra år i Frankrike - med erfarenheter som jag annars skulle gått misste om, om jag inte valt att ta den här chansen - och dessutom ges tillfälle att avsluta min gymnasieutbildning ett år extra erfarenheter och upplevelser rikare!


     Ja, ni förstår nog vart jag försöker komma... Jag är jävulskt glad att jag får den här möjligheten och jag ska göra mitt absolut bäst för att förvalta den på bästa sätt - även de dagarna jag känner mig som den mest korkade blondinen i hela Frankrike så ska jag stå ut, för jag vet att det kommer vara sååå värt det! :D:D


image48

Min dag:

Idag var jag hos Sonya hela dagen.
Vi åt och sov.
Det var najs.


Harry Potter and the Deathly Hallows

image46

Nu räknas timmarna istället för dagarna.
Jag har på allvar funderat på att stå utanför bokhandeln kl 01.00.

Vad är det med alla människor i Norrland?

Varför går ALLA runt med dessa vidrigt fula foppatofflor?
Säg mig det den som kan!
VARFÖR!?
image45


Nötkärna var det va..?

Är nyss hemkommen från norr. Vi bestämde oss för att åka hem en dag tidigare än planerat. Kors i taket så det kan bli!

Självfallet blev jag sämre när vi kom upp till fjällen så jag fick åka till vårdcentralen. Jag fick penicillin och nu när jag ätit upp tre fjärdedelar av dessa piller känns det mycket bra. Konstigt vore väl annars - jag som dessutom har shotat hela veckan!
image44
Imorgon ska mor och far åka och hämta möbler. Och dan därpå ska vår nya superschteekiga TV levereras! Wäy!

Idag känns det bättre...

...men jag är fortfarande inte frisk. Febern börjar i alla fall att ge med sig.
Och det är ju ett bra tecken.
Nu åker jag norr ut med familjen och kommer troligtvis hem på torsdag nästa vecka.
Då SKA jag vara frisk som en nötkärna.
Annars blir jag arg.
Ha det bra tills dess!


Och så var det det där med rubrik...

Vi skulle egentligen ha varit ute på landet just nu.
Men så blev det inte.
Jag är sjuk.
Det började igårkväll - jag hade ont i halsen och frossa. Jag sov fram till kl 4 på morgonen. Då vaknade jag av att allting snurrade och jag mådde jättejättedåligt. Jag minns inte riktigt vad som hände efter det... Jag gick i alla fall upp för att dricka ett glas vatten och på vägen till köket/badrummet svimmade jag två gånger. Mamma och pappa vaknade av dunsarna och hjälpte mig (chockade) upp till sängen. Nästa morgon vaknade jag med feber och blåmärken över hela kroppen. Inte kul. Och jäkligt läskigt.
Imorse var jag på vårdcentralen i fyra timmar och tog prover, kollade mina reflexer, ögon, öron osv. Men alla värden var bra så de kunde inte förstå vad det var som var fel. Mamma och pappa är jätteoroliga för att jag har fått njurbäckeninflamation igen, som jag låg inne på sjukhus för förra sommaren. Men eftersom mina värden var så pass bra så verkar det inte som det... Jaja, jag ska vila upp mig och göra mitt bästa för att försöka bli frisk så fort som möjligt. Och blir jag inte det så ska vi åka in till sjukhuset och ta mer prover.

Men nog pratat om det.
Igår fick jag två jättefina tunikor från Martin och Petra. Jag blev jätteglad! Den ena är beige i en lite kortare modell (se bilden) och den andra är vit i en längre klänningsmodell. Båda kommer från Tjallamalla by Åsa Westlund och är superdupersnygga.



Nu måste jag sova så att jag blir frisk någon jävla gång. Jag avskyr att vara sjuk. Och jag avskyr sprutor.
Adios ♥

Redan fredag.

Fan vilket tjat det var om vilken dag det är.
Ska sluta med det och försöka komma på lite fyndigare rubriker.
För vem bryr sig om det är söndag eller onsdag? Det är ju sommarlov.

Igår tittade jag på en mycket rolig film från -97. Se den och jag lovar er ett gott skratt eller kanske flera.



Nu ska jag snart åka till Ikea med mamma och pappa. Det ska tydligen kollas på möbler. Dessutom ska vi till typ Onoff och kolla på en ny TV. 

Och ikväll blir det chillkväll hos Emmy. 

Idag är det tisdag.

Idag har jag sprungit runt i affär efter affär och inhandlat lite nödvändiga saker inför Frankrike. Fast tyvärr så har jag fortfarande mycket kvar att klara upp innan jag ger mig av.
     Jag har nämligen bokat flyg till Genève den 23 augusti, så det är faktiskt inte så jätte jättelång tid kvar nu...! 
 Idag köpte jag:
- Ett par rejäla Eccoskor i läder (som kanske inte var de snyggaste skorna jag har sett, men efter lite övertalning från mamma om att jag behöver skor som verkligen håller och är rejäla så gick jag med på att köpa dem tillslut. Och de var faktiskt inte så jättefula, som vissa Eccoskor kan vara...)
- Nytt smink (som inte ska användas förrän jag kommer ner till Frankrike.)
- Sovkläder
- Necessär
- Strumpor (Det var verkligen nödvändigt!)
- Mjukisbyxor från Champion
Dessutom tittade vi på present till min värdfamilj. Och jag hittade en jättefin liten ren i glas som jag funderar på att köpa. 

Nu ska jag snart träffa lite Ekerömänniskor, så hej så länge!


Hej hej hej!

      Jag erkänner att jag har legat väldigt mycket på latsidan en tid. Vad gäller bloggen alltså. Men jag har bestämt mig för att låta det gå lite tid ibland. Istället för att sitta och skriva totalt meningslösa inlägg som de nedan. Nej, det gäller att respektera sin blogg, så kanske, kanske den också börjar respektera dig. Respekt är a och o i konsten att blogga. Se och lär.


     Jag har till min förskräckelse märkt att vissa personer tycks besöka den här bloggen allt mer sällan. Jag tappar helt enkelt läsare och det bådar icke gott. Ibland undrar jag om dessa personer tycker att jag är en nörd av sällan skådat slag med varken humor eller självinsikt, eller om de bara åkt på semester till något glassigt ställe och gråter floder för att de inte har tillgång till dator och därmed inte heller till min blogg. Det vore härligt att tro det senare alternativet, men jag har mina tvivel. Därför har jag här och nu bestämt mig för att förstärka känslan av NÖRDIGHET på den här bloggen. Typ, "ta tjuren vid hornen", eller något sådant. Så, håll till godo. Ni kommer tvingas att älska det!


     Men samtidigt förstår jag om ni är otåliga med att jag ska komma iväg till Frankrike och börja skriva intressanta inlägg om hur korkad och IQ-befriad jag känner mig i ett främmande land. Men jag vill göra er förberedda på att det kanske inte kommer bli så många inlägg i Fransosland. (Jag vet, nu gjorde jag er besvikna. Men jag talar bara sanning i den här bloggen för "ärlighet varar längst" -  den klyschan lärde jag mig uttala redan som fyraårig liten spillevink, bara så att ni inte tror något annat! Oj vilken grammatisk okorrekt jävla lång parentes. Ursäkta.)


     Nej, för känslan av IQ-befrielse i tidigare nämnda land kommer kanske ta övertaget och resultera i oerhörda grammatiksvårigheter även i mitt modersmål - vilket för övrigt är en av mina värsta mardrömmar (näst efter att kvävas levande i en brunn med betonglock över och vatten precis så att man inte kan bottna och samtidigt inte nå upp till betonglocket. Oj, det är förresten klart att man kvävs levande. Glöm att jag nämnde den biten.)


     Jag kanske till och med börjar skriva meningar som "Asså jag ringde han en ända gång bara". Nej. Rumpor ("ända" alltså, för dem som inte kopplade det) och direkta objekt istället för indirekta hör INTE hemma på min blogg. Sedan att "meningen tycks inte ha något verb" skiter jag fullständigt i rent ut sagt. De ger mig faktiskt välbehagliga rysningar i nacken. Och att börja en mening med "och" och "men" - det gör jag så ofta jag vill!  


     Nu när ni har läst detta inlägg och chockats över mina nyupptäckta (okej då, bland de flesta välkända) nördighets skills tycker jag att ni ska lyssna på lite good music. Ta en funderare över livets mening eller så slår ni upp ordet "Nörd" på wikipedia. Där kan ni läsa meningar som:

 "Den yttersta stereotypen av en nörd är en mager tonårskille med finnar och glasögon..."
"I
 allmänhet förespråkar stereotypen att nördar är fula, klär sig töntigt och inte kan föra sig socialt..." 

     Hm... Det kanske är svårt att göra bloggkarriär som (den ytterst källsäkra sidan) Wikipedias definition av en sådan. Ska kanske satsa på att utmärka mig som geek istället. Det klingar liksom bättre öronen. Geek. Eller vad säger ni?


 (Ps. Jäklar vilken bra cliffhanger jag fick till där. Ska bloggerskan Sanna utmärka sig som geek, eller kommer hon i slutänden fortsätta att kalla sig själv nörd?! Missa INTE den spännande fortsättningen. Den som läser får se... Höhö.)


RSS 2.0