lalalalala.. sov!

Färden hem igår kväll (eller inatt) var mycket krävande och aningen påfrestande.
Och dessutom har Sonya gått och blivit sjuk så det blir varken något nivå-häng eller huset ikväll. Ganska skönt ändå för jag behöver sova. Krya på dig Sonny-ponnyn och tack och godnatt för mig.  

hello sunshine

Det blev en kort skoldag idag. (Tänk om det alltid kunde vara så!) Klassen gav ett bra intryck och jag är glad =)
Lite dåligt samvete för att jag ringde och väckte stackars Elin som var sjuk imorse bara...
Vad finns det mer att rapportera? Jo just det! Vi ska få en thailändsk utbytesstudent till klassen och så ska vi gå och se Fråga Olle med Helene. Imorgon är det vanlig skoldag så då börjar kämpet.



Nej nu ska jag nog ta och baka! :D
Inlägget innan gjorde mig sugen på just det, något bakat.

God morgon

Vänner!
Idag är det onsdagen den 20:e augusti och det innebär skolstarten för Norra Reals alla tvåor och treor.
För mig känns det här som en alldeles speciell dag eftersom jag inte har suttit i en svensk skolbänk sedan juni 2007.
Det är galet länge sedan. Så självklart måste detta moment of my life även delas med bloggen♥.

Mest av allt längtar jag tills första mattelektionen. Och alla prov. Och fronter. Ja jag längtar lika mycket efter alla tre sakerna för jag kan inte rangordna saker som är så himlans bra allihopa så ni får läsa det där utan inbördes ordning.
HAHAHAHAHAA! Nej ni hör själva jag kan inte ens lura mig själv med det där, är det ens värt att skriva så?

Till saken hör i alla fall att jag börjar i en ny klass dagen till ära. Det ska bli ruuuligt.


Dagens frukost. En bra start på dagen.

Nej jag skojade bara! (Hihihi.) Men den här goda tårtan bakade jag faktiskt till midsommar 2008.

Ha en toppendag nu allesammans!

Hej världen!

Ikväll kan jag meddela att vi har ett rekord här i bloggen! Och vad känns väl inte roligare än just rekord såhär i OS-tider. (Hihi där fick jag allt till det!) Nej jag tänkte väl det. Det finns inget bättre än rekord!

 Vad är det då för rekord jag pratar om? Jo men självklart är det ett ...spänningen är olidlig...

...BESÖKSREKORD!

Gjord på denna blogg av er läsare! :D
Jag vill tacka min mamma, min pappa, min lyckliga barndom, alla böcker jag någonsin öppnat, min lågstadielärare Lena, min nalle Pelle, hela blogg-Sverige och sist men inte minst så vill jag tacka er kära läsare! TACK!
Sanningen är att idag gjorde ni mig lycklig igen.   
 
Jag tror på livet och jag tror på det som en klok människa en gång sa till mig och som jag först idag kan säga att jag förstår innebörden av - "Livet ger och livet tar". Fina ord det där.


Jag bjuder er alla på en vacker webcam-bild men istället för att ni får se mina tindrande vackra (och osminkade) ögon så får ni se mina fina naglar.


the difference between love and hell.

Den här bilden togs i Halkidiki på kvällen just innan ett oväder höll på att bryta ut. Jag gillar den här bilden för himlen är liksom lite i valet och kvalet mellan fint väder och ett skyfall. Behöver jag nämna att himlen tillslut  bestämde sig för ett  skyfall och att vi fick sitta och kura på en restaurang vid beachen tills det hade lugnat sig och vi kunde dra oss tillbaka till hotellrummet...


et finalement...



Jag saknar havet, värmen, solen och sommarlovet. Allt bara försvann, så snabbt och imorgon börjar skolan igen.

Godeftermiddag! Jo men visst...

Allting tycks gå emot mig denna soliga dag och jag vill bara fråga världens skapare - vad har jag gjort för att förkäna detta innerliga lidande? Snälla ge mig det svaret. Riktigt så bad har jag väl inte varit att jag förkänar detta, eller?
     Okej, djupt andetag, vad var det då som hände? JO! Jag vaknar upp i min himelskt sköna säng och blickar ut genom fönstret där solens strålar letat sig tillbaka från en tillfällig vinterdvala och känner att livet åter är på topp. (Hah! Trodde jag.) Till och med förkylningen som världens gudar åbelagt mig tycktes vara på väg att försvinna och jag tänker mig att jag nog ska kunna lägga mig ute på terassen och njuta av solens strålar i alla fall ett litet tag. Jag rullar fram solstolen till dess ultimata plats när solen står i zenit, hämtar den tillhörande, marinblå dynan och går in för att hämta mina solglasögon. Under tiden jag går in för att göra detta (observera väl att det säkerligen rör sig om sekunder) hinner en förbannad geting sätta sig på solstolens ryggstöd med taggen ut i vädret, bara väntandes på mänskligt kött att sticka i. Och så när jag återvänder med mitt lilla ärende att gå efter solglasögonen avklarat, sätter jag mig fridfullt ner och lutar mig tillbaka... Och så AJ! PANG! STICK! BANG! (Ja egentligen ALLA onomatopoetiska ord som ni själva har intelligens nog att föreställa er.) Det oförutsedda har skett! Jag fick ett getingstick mitt på min stackars arma rygg som just nu dunkar av smärta. Visst, ättiksspriten kan dämpa den fysiska smärtan någorlunda. Men såret i hjärtat efter vad denna hemska varelse från djurriket gjort mot mig, det kommer alltid finnas där. Som en påminnelse om den faktiskt onda värld vi lever i. 

Kung-fu drottning.

Från bloggtorka till hysteriii!!!

Okej nu är jag verkligen uppe i varv gott folk. Jag har nyss kommit på det nya ordet hetsblogga.
Fingrarna går i en himla fart över tangenterna och jag vet knappt vad det är jag skriver. Men det är mindre viktigt så länge jag skriver något över huvud taget. Jag börjar liksom på en mening och så bestämmer jag i farten hur den ska sluta. (Vanligast är att man tänker ut meningen i förväg och sedan låter fingrarna löpa över tangentbordet.)
Och så är jag är arg på min kropp. Oj nu lät det där som ett jättekonstigt påstående, som att jag ser migsjälv som två personer, att kropp och hjärna inte hänger ihop men det gör de väl, eller?
Ja, i alla fall så är det så att jag har gått och blivit sjuk såhär lagom till skolstarten (Jag börjar på onsdag för de som inte visste det.) Och det här är någonting som händer mig varje år. Och jag hatar det! 

Jag är förkyld och låter som en kratta varje gång jag ska prata och jag hinner aldrig komma till poängen i det jag vill säga innan mina hemska hostattacker gör sig påminda.

Jag orkar inte. Och det enda jag kan göra är att knarka halstabletter och dricka te. Hur kul är det liksom när sommarlovet sakta håller på att rinna mig ur händerna.
Ååååh åååångest!


Blondin A samtalar med blondin B om Lisa

- Har du hört något från Lisa på senaste tiden? 
- Lisa, jaa men gud ja! Hon har ju blivit så himla smart!
- Jaså? Har hon?
- Ja hon går på KTH nuförtiden.
- Jaha! KTH, är det en ny drog?

Det vilar något ruggigt över augusti månad. Gör det inte?


Det är augusti månad. Sommaren har just kommit igång som bäst och du mår sådär galet bra som man bara kan göra när det är sommarlov och livet lunkar på helt okej. Sedan kommer man oundvikligen till det hemska avstampet. Början av augusti blir den 10:e augusti som ännu snabbare blir till den 20:e och du inser hur lite som egentligen kommer finnas kvar allt allt det där bra om bara några dagar. Alla som inte pluggar börjar jobba. Till och med solen och dagen har gjort sitt och (huh jag avskyr att säga det men) vi går mot mörkare tider. Det är i samma veva som sveriges befolkning börjar den årliga tidsomställningsprocessen. För att lyckas med den årliga tidsomställningsprocessen lagom tills dess att skolan börjar krävs det att du är ute i god tid. Att dagen innan den 20:e plötsligt gå och lägga sig klockan 10 är ett försök dömt att misslyckas. Det kommer inte fungera. Du kommer inte kunna sova. Det är bara att inse faktum. Därför har jag bestämt mig för att vara ute i god tid iår. Ikväll ska jag minsann sova tidigt.
- Hoppsan, är det redan den 18:e idag?

Hej bloggen.

Vad hände egentligen med mitt bloggande? Som så många gånger förut försvann all min inspiration till att blogga som någonsin existerat. Men vafasen! Jag tror minsann jag fann den igen. Och dessutom kom jag på en sak till. Det jag skriver behöver ju faktiskt inte vara så smart, välskrivet och genomtänkt som det skulle ha varit om jag brevväxlat med, jag vet inte, kungen kanske? Så vad gör väl det om jag bara babblar på lite om mitt oerhört intressanta liv fyllt av glamorösa events varvat med långa skogspromenader. Det har uppenbarligen fungerat för resten av bloggeliten. Och så var det ju det där med ambitioner. Vad är egentligen mina intentioner med att blogga? Jadu! Hehe jag har kanske inga...
...Men vad gör väl det när inspirationen åter har knackat på dörren! :D



det bara regnar å regnar å regnar å regnar

Men det är nästan så att jag gillar regnet. Och åskan! Då kan jag sitta hemma i mitt nya fina rum och lyssna på tystnaden och dricka litervis av te.


en dag i augusti.

Hej!
Jag känner mig totalt utmattad. Igår kväll (läs: inatt) fick jag den briljanta idéen att göra om mitt rum. Så efter att ha letat igenom pappas verktygslåda började jag skruva ner lampor, hyllor, flytta skrivbordet, sängen, fotöljen, spegeln... Klar blev jag inte förrän nu. (Jag sov några timmar emellan varven i och för sig.) Eller spegeln sitter inte fast på väggen ännu men det är bara... ööh... en tidsfråga innan det är klart! Det blev riktigt bra. Tillslut. Men att göra om rummet har verkligen tärt på de (estetiska) krafterna så nu har jag placerat migsjälv i sängen och dricker vaniljthé och lyssnar på regnet och Viva la Vida varvat med För sent För Edelweiss. Mm jo.

Igår var jag och såg Nordic light Open-finalen på Stadion. 

fridayfriday


Idag bestämde jag mig för att gå och göra någonting åt mitt hår.

Eller ja, jag var i desperat behov av att klippa mig.

Mitt "klippa håret"-projekt blev otippat trevligt måste jag erkänna.
Jag satt och pratade franska i över en timme med frisören som visade sig vara från Marseille.
Han kom till Stockholm under förra årets Fashion Week och bestämde sig för att stanna. (Föredrog Stockholm framför Paris och London! What!? liksom.)
Han blev i princip överlycklig när jag nämnde casse-toi tu pue, et marche à l'ombre och skräckslagen när jag bekräftade hur kallt Sverige är vintertid.

Jag blev för övrigt supernöjd med min klippning! 
Dessutom hamnade jag i frisörstolen bredvid Carolina Gynning.
Hon fiskade upp en hårboll av extensions ur handväskan som hon frenetiskt satt och försökte kamma ut.
Men hon blev fin i håret tillslut hon också. 



RSS 2.0